Acasa Agenda HR La 23 de ani a devenit ”CEO pentru o lună” în cadrul Adecco România

La 23 de ani a devenit ”CEO pentru o lună” în cadrul Adecco România

6 min citire
0
0
463

de Atena Enea

50 de tineri din întreaga lume au preluat funcția de ”CEO pentru o lună”, în cadrul Grupului Adecco. Ei vor lucra alături de directorii și echipele de conducere din țările unde au fost selectați, dobândind cunoștințe și experiențe noi.

“CEO pentru o lună“ în România este Ana Maria Mareș. Are 23 de ani şi își va începe ”mandatul”la 1 iulie. ”A fost o întrecere în adevăratul sens al cuvântului pentru că am fost testați să facem față unor provocări de business care au scos în evidență toate cunoștințele și aptitudinile pe care le-am dobândit până acum. Simt, într-adevăr, că în urma acestor evaluări știu să mă autoevaluez mai bine și știu clar care sunt lucrurile pe care vreau să le învăț în această lună de la specialiștii Adecco. Sunt convinsă că nu va fi neapărat ușor, dar este modul în care eu vreau să învăț și să mă dezvolt ca om”, a declarat Ana Maria Mareș.

Selecția pentru România a fost făcută dintre 444 de înscrişi, iar finala a presupus atât cunoștințe, cât și aptitudini demne de un CEO.

”Această funcție nu este una obișnuită. Ana Maria va lua parte la ședințele noastre de strategie, se va întâlni cu importanți oameni de afaceri și va face parte din echipele care gestionează programele care ne-au adus în poziția de lideri locali. În plus, va avea ocazia de a coordona echipe de lucru din cadrul Adecco – o experiență unică, ce îi va spori abilitățile, încrederea și capacitatea de angajare. Vreau să îi felicit și să le mulțumesc finaliștilor, a fost o selecție dificilă”, a declarat Florin Godean, Country Manager Adecco .

“CEO pentru o lună” a fost lansat în Norvegia în 2011, iar de atunci proiectul a fost implementat în majoritatea țărilor în care Grupul Adecco este prezent.

”Sunt încântat să urez bun venit celor 50 de tineri selectați. Sunt încrezător că șansa de a lucra alături de specialiștii Adecco din întreaga lume le va oferi o oportunitate imbatabilă de a-și spori abilitățile și încrederea de sine, atât de necesare în demersul de căutare al job-ului perfect”, a declarat Alain Dehaze, CEO Adecco Group.

Cei 50 de tineri aleși ”CEO pentru o lună” vor petrece 30 de zile alături de managerii și echipele naționale de conducere. Programul va include sesiuni de training în resurse umane și recrutare de personal, aprofundarea principiilor de management, finanțe și marketing și interacțiunea directă cu clienții Adecco. 10 candidați din toată lumea vor fi selectați în luna septembrie pentru un boot camp la finalul căreia un candidat va avea ocazia unică să fie “CEO pentru o lună” al întregului grup Adecco.

Internship-uri, stagii, practică

Experiența de lucru este esențială pentru a dezvolta competențe și a construi profiluri profesionale care satisfac necesitățile pieței forței de muncă și provocările unei economii globale. Astăzi, educația formală trebuie combinată cu o experiența de muncă, prin locuri de muncă vacante, stagii sau ucenicie.

Mai mult de 70 de milioane de tineri din întreaga lume sunt șomeri, cu vârfuri de mai mult de 50% în unele țările din Europa. Cu toate acestea, cererile pentru candidații cu abilități digitale și puncte forte în știință și inginerie, abilități soft, creativitate și gândire ”outside the box”, rămân cruciale pentru dezvoltarea și evoluția socială și economică. ”CEO pentru o lună” este un program care îi pregătește pe tineri pentru piața muncii din viitor.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…