Acasa Agenda HR Învățământul dual. Cum pregătește eMAG noua generație de specialiști

Învățământul dual. Cum pregătește eMAG noua generație de specialiști

6 min citire
0
0
3,057

În ultima perioadă s-a vorbit despre conceptul de învățământ dual și ne bucurăm că nu a rămas doar la nivel de discuție. Mai întâi de toate, explicăm că acest concept, învățământul dualeste o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ. Am vrut să aprofundăm subiectul și am descoperit că există și în România companii care sprijină sau organizează proiecte bazate pe acest concept:

Cum pregătește eMAG generațiile viitoare

Cosmin Dodoc, VP Peolple & Organisation, eMAG , a fost invitat în cadrul celei de-a XIX-a ediții a evenimentului Fast Forward și ne-a explicat cum anume pregătește eMAG generațiile viitoare, prin programul de învățământ dual. Cosmin Dodoc și întreaga echipă cred că educația nu ar trebui să se oprească niciodată. În acest sens, au hotărât să investească în viitorul viitorilor specialiști și să înființeze o clasă cu profil dual în septembrie 2022. Proiectul continuă anul acesta cu încă două clase.

În timpul prezentării acesta ne-a răspuns la câteva întrebări, cum ar fi:

Știm că o strategie de învățare e bună dacă este ancorată în realitate. Dar mai știm că ancorarea în realitate nu ne pune mereu în ipostaza de a fi creativi, de a regândi procesele. Credeți că o să preia și alte companii modelul de învătământ dual? Cu ce ar ajuta în alte industrii?  

Există deja companii care investesc în învățământul dual și ne bucură să vedem un interes crescut pentru un tip de proiect care, credem noi, aduce beneficii atât angajatorilor, cât și tinerilor care doresc să învețe o meserie. Aceștia primesc suportul necesar și iau contact cu piața muncii, iar companiile au ocazia să-și dezvolte viitorii specialiști și să-i păstreze alături. 

Schimbări încă se produc în toate industriile și nu numai. Cum construim o cultură a învățării continue? 

Când spunem că la eMAG crești rapid ne referim, printre altele, la faptul că înveți mult și înveți constant, iar acesta este rezultatul investițiilor pe care le facem. Avem programe specifice fiecărui nivel de experiență, dar și proiecte construite în jurul direcției de creștere a fiecărei zone din business. De asemenea, punem la dispoziția colegilor o mulțime de resurse (cursuri, workshop-uri, cărți, articole etc.) specifice nevoilor lor de dezvoltare. 

Cum vă propuneți să mențineți în companie elevii (cei care participă în cadrul proiectului învățământ dual) după finalizarea studiilor?

Sigur că ne dorim să rămână alături de noi, însă nu sunt obligați. Continuăm să-i sprijinim pe parcursul anilor de studiu și îi includem cât mai mult în așa fel încât să învețe fluxul operațional. Ulterior, dacă decid că este un loc potrivit în care să-și înceapă cariera, le oferim suportul necesar pentru ca ei să crească cât și cum doresc.  

Pentru a viziona întreg discursul lui Cosmin Dodoc, VP Peolple & Organisation, eMAG, accesați acest link.

Pentru a viziona întreg evenimentul, accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Fast Forward. Organizația Viitorului. Ediția a XX-a. Armonizarea resurselor: oameni, profit, tehnologie

În era digitală rapidă și într-o lume a afacerilor tot mai competitivă, conceptul de armon…