Acasa Agenda HR Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun! Redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit

Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun! Redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit

6 min citire
0
0
726

În România, sute de copii diagnosticați cu boli grave au nevoie de ajutor financiar pentru plata unor tratamente medicale și a unor terapii de recuperare fizică și psihică, nedecontate de CNAS. Acești copii stau perioade lungi internați în spital și visează la clipa în care se vor bucura, din nou, de copilărie, de jocurile cu prietenii în parc, de plimbările cu bicicleta și de magia sărbătorilor petrecute acasă cu familia. Ei au nevoie de noi, cei din jur, să le fim alături în lupta cu boala.

Niciun părinte și niciun copil nu ar trebui să treacă singuri prin această experiență dureroasă. De aceea, Asociația M.A.M.E., de 15 ani, depune constant eforturi pentru a le plăti tratamentele și investigațiile medicale de care au nevoie pentru a se vindeca. Pentru acești copii, a creat Centrul Steluțelor, un loc unic în țară, unde cei mici au acces gratuit la o gamă variată de servicii precum: fizioterapie, kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, nutriție, ergoterapie, dar și alte terapii care sunt complementare tratamentul medical.                                                  

Unul dintre modurile cele mai ușoare în care te poți alătura eforturilor asociației este completarea formularului 230 prin care soliciți statului român să redirecționeze cei 3,5% din impozitul pe venit, plătit deja pentru anul trecut.

Alegând să te implici, te asiguri că terapiile esențiale de care au nevoie copiii bolnavi continuă să fie disponibile gratuit pentru ei! Anul trecut, datorită formularelor completate de oameni generoși ca tine, Asociația M.A.M.E. a reușit să ajute 36 de copii. Maria a primit un scaun cu rotile nou, Ioana are acum ghete ortopedice, Robert a beneficiat de un medicament nedecontat de CNAS, iar Cristina poartă, din nou, ochelarii potriviți dioptriei pe care o are. Împreună, putem multiplica acest bine astfel încât să ajungem la și mai mulți copii care au nevoie de sprijinul nostru!

Formularul poate fi completat rapid și în siguranță online, pe website-ul asociației: https://asociatiamame.ro/formular-230-online/

Data limită de depunere a formularului: 25 mai 2024.

Cum ajută concret gestul tău un copil în lupta cu o boală gravă? 

La un salariu mediu pe economie, direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit înseamnă aproximativ 200 lei pentru fiecare formular completat. Ce înseamnă pentru copiii ajutați de Asociația M.A.M.E.:        

  • 10 formulare asigură două luni de recuperare medicală prin fizioterapie și kinetoterapie pentru un copil bolnav;
  • 5 formulare susţin consilierea psihologică de care are nevoie un părinte care tocmai a aflat că are un copil diagnosticat cu cancer;
  • 1 formular înseamnă o ședință de consiliere nutrițională privind dieta specifică afecțiunii pentru un copil bolnav.

Cum îi mai poți ajuta pe copiii de la Centrul Steluțelor?

Poţi multiplica binele făcut dacă îţi convingi rudele, prietenii şi colegii să se alăture misiunii asociației. Adună cât mai multe persoane care doresc să se implice prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit către cauza Asociației M.A.M.E.

Pentru orice întrebare legată de acest demers, poți contacta asociația la adresa de email: office@asociatiamame.com sau la telefon: 0732.998.683.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

LEADERSHIP RESET. Accelerarea schimbării, noi frontiere

Webcast, 6 Iunie 2024, orele 10.00-13.00 Revista CARIERE cu sprijinul MMM Consulting organ…