Acasa Management Inteligenţa, emoţia şi motivaţia sunt calităţile celor mai buni lideri

Inteligenţa, emoţia şi motivaţia sunt calităţile celor mai buni lideri

5 min citire
0
0
462

de Atena Enea

Noii lideri sunt nevoiţi să se adaptează unei lumi în continuă mişcare. „Volatilitatea, incertitudinea, complexitatea şi ambiguitatea (VUCA) descriu lumea în care trăim”, a afirmat Nigel Povah, CEO A&DC, keynote speaker la conferinţa organizată de Profiles International „HR Development&Transformation”, la Braşov.  Nigel Povah este lider în implementarea de soluţii pentru  evaluare şi dezvoltare comportamentală în Marea Britanie.

Conceptul VUCA  a fost dezvoltat de armata americană la sfârşitul războiului rece şi devine tot mai des folosit astăzi în comunitatea HR.  Termenul descrie noua normalitate. Volatilitatea arată rata rapidă de schimbare, nesiguranţa este dată de lipsa clarităţii legate de viitor, complexitatea lumii face ca în diverse colţuri să se întâmple diverse evenimente iar ambiguitatea este dată de faptul că nu putem explica tot ceea ce se întâmplă, a precizat  Nigel Povah.

„Liderul este mâna iar organizaţia este mănuşa”, este comparaţia făcută de Povah, iar cazul ideal este atunci când cei doi sunt compatibili.

Trei calităţi standard îi definesc pe cei mai buni lideri: inteligenţa, emoţia şi motivaţia, iar organizaţiile care au scopuri şi valori bine definite sunt cele care câştigă în faţa cocurenţei, susţine Nigel Povah.

El spune că majoritatea programelor de dezvoltare a liderilor eşuează, pentru că programele ignoră importanţa contextului iar evaluările nu sunt adaptate particularităţilor organizaţiilor, astfel ca învăţarea să fie relevantă. Pentru a măsura impactul programelor de leadership organizaţiile au nevoie de o evaluare înainte şi după pregătirea liderului, spune Povah.

Pentru a ne adapta noilor condiţii este nevoie de schimbarea comportamentelor, care se poate realiza numai prin schimbarea tiparelor mentale. Iar pentru asta avem nevoie de încredere şi de voinţă.

Conferinţa Profiles International „HR Development&Transformation” se află la cea de a douăsprezecea ediţie şi dezbate transformarea HR-ului, astfel încât schimbarea să fie de succes și durabilă. Toate acestea în contextul unui mediu de afaceri, care se confruntă la nivel mondial cu schimbări fără precedent, care determină resursele umane să dezvolte noi capacități. Conferinţa reunește reprezentanți ai mediului de afaceri, antreprenori, manageri, specialiști și cercetători din domeniul resurselor umane din toate industriile, psihologi, reprezentanți ai Camerelor de Comerț, ai autorităților centrale și locale, ai marilor companii de consultanță, precum și experţi cu renume internațional din Statele Unite ale Americii, Canada, Danemarca, Germania, Norvegia, Irlanda, Italia, Franța, Emiratele Arabe Unite. La conferinţă participă peste 10 keynote speakeri străini, nume cunoscute din domeniul HR, printre care: Nigel Povah, Enrico Banchi, Lisa Kitterer, Monika Braxatoris, Deiric McCann, Brian F. Gagan.

 

 

 

 

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…