Acasa Agenda HR Întâlnirile ERUDIO Despre Frumos cu Horia Roman Patapievici

Întâlnirile ERUDIO Despre Frumos cu Horia Roman Patapievici

5 min citire
0
0
543

Înțelegerea pentru rolul și misiunea pe care o avem de îndeplinit ca lideri se distilează prin reflecția și dialogul continue asupra marilor teme ale umanității. De aceea, încă de la prima ediție Erisma în 2006, am pornit seria de conferințe Întâlnirile Erudio cu teme pe măsura provocărilor din leadership, ca de exemplu:

– Ce este leadership-ul și cu ce piloni conceptuali îl descriem. Care este relația lui cu caracterul, autenticitatea, educația continuă sau expresivitatea?
– Despre Încredere. Ce este Încrederea și cum se conjugă ea cu etica, puterea, adevărul, curajul sau cunoașterea?
– Ce înseamnă să fii occidental? Sinteza dintre mințea grecescă și mintea creștină, sinteză defi-nitorie pentru ce numim astăzi Democrație.

În 2023 vorbim Despre Frumos, împreună cu Horia Roman Patapievici.

Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, poate fi o etică, deci o temă de leadership.

În această primăvară am vorbit despre Cum s-a născut marele stil în pictura occidentală, Problema filosofică a perspectivei geometrice și Programul iconografic al mânăstirilor pictate din nordul Moldovei (secolul al XVI-lea).

Încheiem seria de conferințe Despre Frumos cu următoarele două teme care vor fi prezentate în cadrul ultimelor două întâlniri cu filosoful Horia Roman Patapievici din acest an:


Prima conferință va avea loc pe 9 noiembrie și va fi ”Despre IMAGINE – lupta pentru imagini și războiul imaginilor”. Vom încerca să răspundem la întrebările: ce este imaginea și cum funcționează ea în om, cunoaștere, în societate sau în artă? Având în față un tablou de Botticelli și unul de Tiziano, vom încerca să descoperim simbolurile care le conțin și să le interpretăm în cheie artistică. Vom vorbi despre statutul imaginii și problema iconoclastă cu argumentele ei teologice și vom interpreta trecerea la modernism ca episod din războiul imaginilor.

A doua conferință va avea loc pe 16 noiembrie și va fi ”Despre ARMONIE – lupta pentru armonie și războiul împotriva armoniei”. Ce este armonia? Care este conceptul grec, creștin și clasic despre armonie? Cum se manifestă ea în cunoaștere, artă, în suflet sau în cazul omul în cosmos? Vom aduce în discuție și tema războiului modern (modernist) împotriva viziunii clasice (tradiționale) de armonie.

Ambele conferințe vor avea loc la sediul CBRE, Calea Floreasca 159, clădirea ONE Tower, etajul 15, București, de la ora 16:00.

Taxa de participare per conferință este de 120 EURO + TVA/persoană. Se acordă reduceri de 5% pentru 2 bilete la conferințe și 10% pentru 3 sau mai multe bilete la conferințe.

Mai multe detalii despre cele două evenimente găsiți în site-ul oficial.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Ce cred românii despre săptămâna de lucru de 4 zile

Conform Eurostat, în 2020, cele mai lungi săptămâni de lucru au fost în Grecia, Austria și…