Acasa Performance Inovație prin sustenabilitate într-un proiect imobiliar „frate” cu natura

Inovație prin sustenabilitate într-un proiect imobiliar „frate” cu natura

15 min citire
0
0
1,974
Stejarii

Într-un univers urban din ce în ce mai complex, Răzvan Enache, Directorul General al Țiriac Imobiliare, ne aduce în prim-plan proiectul Stejarii Collection, care îmbină dezvoltarea imobiliară cu nevoia de sustenabilitate, apropierea de natură și confort. Acesta este un complex rezidențial situat în zona de nord a Capitalei și inaugurat recent, în cadrul căruia conceptul de „green home” este aplicat la un nivel certificat după standarde internaționale.

De fapt, fiecare element arhitectural al Stejarii Collection a fost integrat pentru a se contopi cu mediul natural, oferind rezidenților nu doar o locuință exclusivistă, ci și o experiență autentică de trai într-un spațiu protejat de bogăția vegetației pădurii înconjurătoare. Designul complexului a fost conceput pentru a forma patru curți interioare, permițând tuturor locuitorilor să se bucure de priveliștea pădurii dimprejurul ansamblului. Construcția, aliniată cu conceptul de casă pasivă, a primit certificatul verde BREEAM la nivelul „excelent“. Răzvan Enache a pus accent și pe managementul oamenilor implicați în proiect. El ne-a prezentat modul în care echipa a abordat provocările întâmpinate pe parcursul celor trei ani de construcție, inclusiv în perioada pandemiei, și cum au reușit să găsească soluții rapide și adaptabile prin crearea unui mediu de lucru propice pentru stimularea creativității și inovației în cadrul echipei. De la designul construcției până la alegerea sustenabilă a materialelor, proiectul Stejarii Collection reprezintă o îmbinare armonioasă între confort, estetică și respect pentru mediul înconjurător, ceea ce l-a făcut pe Răzvan Enache să îl dea ca pe un exemplu al modului în care inovația și sustenabilitatea pot coexista într-un proiect rezidențial de amploare.

CUM AȚI ABORDAT CONCEPTUL DE „GREEN HOME“ ÎN DEZVOLTAREA NOULUI PROIECT IMOBILIAR?

Făcând parte din ADN-ul valorilor noastre, sustenabilitatea și durabilitatea au stat la baza conceptului noului proiect „Stejarii Collection“, ideea de „green home“ a fost implementată încă din faza de concept, și aici vorbim despre transformarea identității din „build to rent“ în cea de „build to experience a better life“. Ne-am dorit ca viitorii rezidenți să beneficieze de toate avantajele pe care le poate oferi un complex rezidențial ce respectă standardele de eficientizare a consumului energetic și are implementate soluții inovative care asigură un impact redus asupra mediului înconjurător. Pentru a face toate aceste lucruri posibile, Țiriac Imobiliare a investit în construcția noului complex 52 de milioane de euro, din care nu mai puțin de 20% s-au alocat pentru transformarea acestuia în primul complex rezidențial din București evaluat cu nivel de performanță EXCELENT prin dubla certificare internațională Green Homes & BREEAM.

CE ROL JOACĂ SPAȚIILE VERZI ÎN CADRUL PROIECTULUI VOSTRU?

Dorim să le oferim acces rezidenților la adevăratul lux – accesul permanent la natură, ne dorim să se bucure de frumusețea mediului care ne găzduiește, atât din punct de vedere vizual, prin spectaculoasele grădini botanice pe care le-am construit plantând sute de specii de plante, dar și să beneficieze, în același timp, de toate efectele pozitive ale spațiului pe care l-am creat. Calitatea deosebită a aerului, înregistrată permanent, este dată de pădurea înconjurătoare, spațiile verzi care ocupă 46% din suprafața complexului, precum și de faptul că parcarea este construită exclusiv în subteran.

CE ÎNSEAMNĂ INOVAȚIA PENTRU ECHIPA VOASTRĂ ȘI CUM O ÎNCURAJAȚI ÎN CADRUL ORGANIZAȚIEI?

Este imposibil la nivelul acesta să nu ai o echipă bună și „nebună“, o echipă ce nu poate rezista fără susținerea și încurajarea unei mentalități proactive, a gândirii inovative și a dorinței de autodepășire. Realizăm importanța vitală a unui mediu de lucru propice pentru a stimula randamentul și creativitatea echipelor noastre. Este motivul pentru care ne angajăm să ascultăm fiecare propunere și părere individuală. În cadrul organizației noastre, oferim membrilor echipei oportunități ample pentru dezvoltare personală și profesională. Suntem fervenți susținători ai creati vității și inițiativelor personale, încurajând ideile inovatoare și contribuțiile individuale.

CARE AU FOST CELE MAI MARI PROVOCĂRI PE CARE LE-AȚI ÎNTÂMPINAT ÎN PROCESUL DE INOVARE ÎN DOMENIUL REZIDENȚIAL? ȘI CUM LE-AȚI DEPĂȘIT?

Principala noastră provocare a fost să ne depășim propriile standarde, având în vedere că niciun alt complex rezidențial dezvoltat până acum nu a reușit să echivaleze experiența rezidențială Stejarii în ultimii 15 ani. Și îmi mențin opinia că inovația noastră de excepție a fost să elevăm standardele rezidențiale de lux prin facilitățile oferite chiriașilor, iar semnele pe care le avem din piață și de la clienți până acum arată că ne-am îndeplinit cu succes obiectivul.

CUM STIMULAȚI GÂNDIREA CREATIVĂ ȘI INOVATOARE ÎN CADRUL ECHIPEI DVS.?

Consider că un pas foarte important când vorbim despre munca în echipă este să ne asigurăm că lucrăm toți în aceeași direcție, că înțelegem importanța atingerii unui anumit obiectiv. Astfel, toate eforturile vor fi canalizate în direcția corectă. Le oferim membrilor echipei Țiriac Imobiliare posibilitatea de a-și exprima ideile, de a propune proiecte creative. Apreciem aportul adus și proactivitatea fiecăruia dintre ei. Totodată, sunt de părere că o echipă creativă, cu idei inovatoare are nevoie de un mediu de lucru optim pentru a-și pune în valoare aceste calități, dar și de acces la programe de dezvoltare care să le permită participanților să evolueze permanent.

CE ROL JOACĂ FEEDBACKUL ÎN PROCESUL VOSTRU DE INOVARE? ȘI CUM ÎL FOLOSIȚI PENTRU A VĂ ÎMBUNĂTĂȚI SERVICIILE?

Experiența de management în cadrul acestui proiect ne-a învățat că este foarte important să fim flexibili și deschiși așteptărilor rezidenților, indiferent cât de înalte sunt acestea. Ne propunem să învățăm și să cunoaștem clientul în general cât mai bine, astfel încât să putem anticipa și să venim în întâmpinarea dorințelor sale sau chiar să fim cu un pas înainte. Astfel, feedbackul primit este mereu un factor important pentru noi atât în ceea ce privește condițiile oferite, cât și a gamei de servicii pe care le-am adaptat de-a lungul anilor. Comunitatea Stejarii este una deosebită și suntem mândri că am creat un spațiu unic în care rezidenții noștri au acces la servicii și facilității la standarde exclusiviste.

CUM V-AȚI ADAPTAT STRATEGIILE DE INOVARE ÎN FUNCȚIE DE SCHIMBĂRILE DIN INDUSTRIE SAU DE FEEDBACKUL CLIENȚILOR?

Tendința pe care am observat-o de-a lungul anilor este că lumea începe să aprecieze tot mai mult conexiunea cu natura și face alegeri conștiente care ajută la protejarea acesteia. În plus, preferă liniștea în pofida agitației din inima Capitalei și exact aceste două aspecte se regăsesc în cadrul celor două proiecte rezidențiale de lux Stejarii Club Rezidențial și Stejarii Collection. Am căutat soluții pentru a le aduce aproape toate serviciile și facilitățile care i-ar ajuta să scutească timp prețios, cum ar fi acces rapid la grădinița BEST Preschool, restaurant, SPA, salon de înfrumusețare, Stejarii Country Club în imediata apropiere a locuinței, servicii de mentenanță și concierge. Suntem mândri nu doar că am îndeplinit niște standarde înalte, impuse de autoritățile din domeniu, dar și că le-am putut oferi rezidenților condiții unice în România, reușind să păstrăm un echilibru între natură și construcție în sine.

CARE ESTE PLANUL DVS. PENTRU ANUL VIITOR ÎN CEEA CE PRIVEȘTE DEZVOLTAREA ȘI INOVAREA ÎN DOMENIUL SERVICIILOR REZIDENȚIALE?

Anul care urmează ne vom concentra în continuare pe Stejarii Collection și pe atingerea gradului maxim de ocupare, evident, vom continua să supraveghem atent satisfacția tuturor chiriașilor care au ales brandul nostru.


Aici puteți vedea un preview al celui mai recent număr al revistei HR Manager.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Pescaru Constantin
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Evoluție și adaptare: cum se transformă piața muncii din România

Cu o economie dinamică în plină evoluție și schimbări sociale accelerate, piața muncii din…