Acasa Agenda HR Încrederea – abilitatea cea mai căutată la un lider

Încrederea – abilitatea cea mai căutată la un lider

4 min citire
0
0
518

de Atena Enea

andrew neitlich“Pentru a avea angajamentul salariaţilor, managerii de resurse umane trebuie să ştie ce vrea fiecare angajat”, a spus Andrew Neitlich, Founder & Director – Center for Executive Coaching la Conferinţa Great People Inside “The New World of Work”, organizată la Braşov. Importanţa comunicării a fost readusă în discuţie, Andrew Neitlich spunând că mesajele liderilor ar trebui să fie consistente şi consecvente deoarece, pentru a fi performanţi, oamenii “trebuie să ştie că au un scop”.“Dreptul de a conduce se câştigă, iar respectul este oferit”, a mai adăugat Andrew

De la Rick Yvanovich, Founder & CEO – TRG International am aflat care sunt punctele forte şi punctele slabe ale liderilor. Pe baza unui studiu, care a inclus 3.600 de persoane, din patru ţări: Vietnam, Filipine, Norvegia şi România au rezultat diferenţe şi similitudini între cele patru popoare, determinate de caracteristicile generale ale fiecăruia dintre ele. La baza evaluării 360 s-au aflat 18 seturi de abilităţi, printre care: oferă îndrumare, ascultă-i pe ceilalţi, inspiră încredere, facilitează succesul echipei, comunică eficient, arată angajament. Studiul a arătat că punctele tari, precum şi punctele slabe diferă de la o ţară la alta. Topul primelor şase seturi de abilităţi arată că abilitatea de a oferi îndrumare se regăseşte pe primul loc în Filipine şi pe III în Vietnam. Abilitatea de a-i asculta pe ceilalţi se regăseşte în Norvegia pe locul V. Abilitatea de a căuta îmbunătăţirea activităţii o regăsim în România pe locul IV, urmată de gândirea creativă, eficienţa lucrului fiind pe ultimul loc. Pe primul loc, pentru noi, se află realizarea rezultatelor, urmată de comunicarea eficientă şi facilitarea succesului echipei. Abilitatea de a motiva cu succes, aflată pe primul loc în Norvegia nu se regăseşte în România, iar realizarea rezultatelor, aflată la noi pe primul loc, în Norvegia se află pe ultimul loc. Comunicarea este cheia succesului unui lider. Lucrul în echipă este esenţial şi obţinerea rezultatelor. Acestea sunt principalele abilităţi ale liderilor, indiferent de ţară. În top trei seturi de abilităţi însă, atât în România, cât şi în Norvegia şi în Vietnam inspirarea încrederii este pe primul loc.

rickAnul acesta, Great People Inside a organizat cea de-a XIII-a ediție a Conferinţei – “The New World of Work”. Evenimentul a reunit peste 360 de participanți,150 de companii, 32 de Key Note Speakeri, dintre care 10 Key Note Speakeri de talie internațională din Statele Unite ale Americii, Israel, Irlanda, Cehia, Ungaria, Danemarca și Vietnam.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…