Acasa Agenda HR In ce oras din lume putem trai cel mai bine

In ce oras din lume putem trai cel mai bine

2 min citire
0
0
630
Viena continua sa conduca si anul acesta clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii. Conform studiului Mercer  „Quality of Living Survey 2014”, orasele europene domina topul in 2014, capitala Austriei fiind urmata de Zurich si apoi de Auckland (Noua Zeelanda). Pe locul patru se afla München, urmat de Vancouver (orasul premiant al Americii de Nord). Ultimul loc in clasament este ocupat de orasul Bagdad.
Singapore ocupa primul loc in topul oraselor din Asia si locul  25 la nivel global; Dubaiul este pe primul loc in Africa si Orientul Mijlociu, iar la general  este doar pe locul 73; iar  Pointe-à-Pitre din Guadelupa are locul intai pe zona Americii Centrale si de Sud si locul 69 la general.
La nivel european, Tbilisi (Georgia) este orasul cu cea mai slaba pozitionare, respectiv locul 191, iar Bucurestiul este clasat pe locul 109, devansat cu doua pozitii de orasul polonez Wroclaw (desemnat si Capitala Culturala Europeana pentru 2016).
Studiul este realizat anual si evalueaza calitatea vietii in peste 460 de orase ale lumii in functie de urmatoarele criterii: stabilitatea politica, mediul economic, mediul socio-cultural, serviciile medicale, serviciile publice si de transport, numarul spatiilor de recreere, disponibilitatea bunurilor de consum, nivelul si numarul scolillor internationale si restrictiile asupra libertatilor personale. Scopul studiului este de a sprijini companiile multinationale in construirea unor pachete de beneficii relevante angajatilor lor din strainatate.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…