De când cu pandemia, vorbim tot mai mult despre munca în sistem hibrid.
Pe scurt, este o tendință pe care o îmbrățișează tot mai multe companii și se conturează a fi norma într-un viitor post-pandemic – adică să muncim câteva zile de acasă (sau de oriunde altundeva) și de la birou în celelalte zile. Evident, acolo unde este posibil.
Dezbatem pro și contra despre cum putem face posibil acest scenariu, astfel încât toate părțile implicate să fie mulțumite.
Concepem planuri, testăm și învățăm, apoi scalăm. Investim timp și idei în crearea unui viitor sustenabil pentru companie și oameni. Ceea ce nu e deloc rău. Ba dimpotrivă. Doar că nu puteam să scap de impresia că omitem ceva. Iar lucrând la cover story-ul acestei ediții, mi-am dat seama despre ce era vorba: nu doar munca este hibrid, ci și omul. O să vă explic imediat la ce mă refer, luând exemplul cel mai la îndemână.
Da, voi, oamenii de HR, sunteți (sau sunteți pe cale să deveniți) hibrizi – adică aveți nevoie ca abilitățile voastre să se extindă în zona tehnologică și digitală. Și nu doar atât: veți avea nevoie curând să vi le consolidați în așa fel încât managementul și grija față de oameni să se împletească armonios cu gestionarea platformelor, datelor și noilor tehnologii. Pandemia a fost doar un preview în acest sens.
Se preconizează că HR-ul își va recalibra funcțiunea și se va transforma cu totul în domeniul Resurselor Umane și Tehnologice. Însă cine îi sprijină pe oamenii de HR în această călătorie? De ce fel de investiții emoționale și financiare au nevoie? Ce impact personal și la nivel de business are această transformare? Sper ca unele răspunsuri la întrebările menționate să le găsiți în acest număr.
La bună citire!
Photo by Tyler Franta on Unsplash
Acest material a fost preluat din
numărul 68 al Revistei HR Manager.
Click aici pentru preview-ul numărului 68.
Pentru abonare, click aici.