Acasa Agenda HR Fiecare e sigur de adevărul lui

Fiecare e sigur de adevărul lui

4 min citire
0
0
487

de Atena Enea

Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul? Am aflat de la Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, la cea de-a VI-a ediţie a conferinţei „Dialoguri Necesare”, organizată de revista CARIERE. Peste 200 de top şi middle manageri, specialişti, intelectuali, liberi profesionişti şi antreprenori au participat la eveniment.

Andrei  Pleșu și Gabriel Liiceanu au pus în discuție necesitatea toleranței, dar și limitele și formele nocive ale acesteia. Cei doi filosofi și scriitori au declarat că este nevoie de toleranță pentru că suntem imperfecți și pentru că „fiecare dintre noi știe un tip de adevăr” și „fiecare e sigur de adevărul lui”. „Trăim în dezacord pentru că nu suntem în posesia unui adevăr universal. Fiecare are adevărul lui, modul lui de a percepe lumea și din acest dezacord se poate ajunge la un conflict care poate fi evitat printr-o prealabilă toleranță”, a declarat Gabriel Liiceanu.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri cei doi gânditori au fost întrebați despre relațiile de putere și intoleranță în mediul corporativ.

P&L II-20

„Toleranța nu e un drept, ci o obligație a celui puternic”, a declarat Andrei Pleșu la conferința „Dialoguri Necesare”. Acesta a adăugat că un adevărat  șef este cel căruia nu-i place această postură, pentru că altfel riscă să devină un conducător care abuzează de puterea lui.

Gabriel Liiceanu crede că, în principiu, în interiorul corporațiilor, problema puterii și a intoleranței nu ar trebui să se pună, în condițiile în care există legi ale muncii și reguli interne care îngrădesc puterea unui șef.

Printre temele abordate în cadrul discuției s-au mai aflat corectitudinea politică și discriminarea pozitivă, care subminează meritul și competiția, noua pedagogie care răstoarnă raportul dintre învățat și învățător, făcând din copil o victimă și din profesor un opresor, dar și despre ciocnirea dintre matricea culturală arabă și cea europeană.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Mulţumim partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment şi participanţilor care au fost alături de noi.

Parteneri: BIA, Indaco Systems, Dacris

Cu sprijinul: Fundaţia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen România, Asociaţia ERUDIO, PWN România, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu , BNI România, 5 O’Clock, UBER, Artmark.

Parteneri media: Revista HR Manager, HR Club, Biz, Wall-Street, Forbes, Elevate, RFI România,     Librăriile Humanitas, Radio România Cultural, Doingbusiness.ro, Ziare.com, Business24.ro,  Business Woman, Portal HR, Radio Europa FM.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…