Acasa Agenda HR Evoluția peisajului amenințărilor de securitate cibernetică

Evoluția peisajului amenințărilor de securitate cibernetică

5 min citire
0
0
508

Securitatea cibernetică se referă la fiecare aspect al protecției unei organizații, a angajaților și a activelor acesteia împotriva amenințărilor cibernetice. Pe măsură ce atacurile cibernetice se înmulțesc și devin mai sofisticate, iar rețelele corporative devin mai complexe, e necesară o varietate de soluții de securitate cibernetică pentru a atenua riscul cibernetic.

Amenințările cibernetice de astăzi nu sunt aceleași ca în urmă cu câțiva ani. Pe măsură ce peisajul amenințărilor cibernetice se schimbă, organizațiile au nevoie de protecție împotriva instrumentelor și tehnicilor actuale și viitoare ale infractorilor cibernetici. În acest context, CIO Council împreună cu Revista CARIERE au organizat în data de 11 mai, CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM, a 11-a ediție a celui mai mare eveniment de Securitate Cibernetică din România.

Moderatorul evenimentului a fost, ca de fiecare dată, Yugo Neumorni, Președintele CIO Council România, care a explicat audienței că prin acest eveniment organizatorii și-au propus să aducă în atenție cel mai important subiect de pe agenda CIOs, după Inteligența Artificială, și anume Securitatea Cibernetică.

„Planurile de apărare trebuie realizate cu premisa că atacatorul este deja în rețea”

„Vom întoarce alături de partenerii noștri pe toate fețele subiectul numit Securitate cibernetică. Pe măsură ce ne digitalizăm, complexitatea sistemelor IT crește, iar asta face companiile mai vulnerabile. Este o realitate. Miliarde de noi asset-uri sunt adăugate anual iar ele trebuie apărate. Pe de altă parte, atacurile cibernetice cresc alarmant. Orice statistică spune că atacurile cresc numeric, sunt mai complexe, sunt mai sofisticate. Munca de la distanță a mărit spațiul de atac și a generat creșterea atacurilor cibernetice. Inteligența Artificială este un facilitator atât pentru defense, dar și pentru attack”, spune Yugo Neumorni.

„Există o nouă filozofie. Să accepți că la un moment dat cineva va accesa un link otrăvit. Planurile de apărare trebuie realizate cu premisa că atacatorul este deja în rețea”, a adăugat Yugo Neumorni.

Atacurile cibernetice au devenit o afacere cu P&L

„Atacurile cibernetice au devenit o afacere cu P&L, cu budget de venituri și chetuieli, cu management de proiect, cu experți cooptați, cu oameni foarte bine calificați și cu o cercetare prealabilă a pieței. Pentru atacurile asupra companiilor din mediul industrial îți trebuie programatori cu competențe foarte rare, specifice programării industriale PLC, dar și de înțelegere a procesului tehnologic. Să nu ne închipuim că atacurile de amploare, cum au fost cele de la Colonial Pipeline sau Norsk Hydro, sunt realizate de niște băieți într-un garaj”, spune Yugo Neumorni.

Despre o nouă lege pentru securitatea cibernetică și nu numai, aflați din materialul postat în site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Costul ascuns din departamentul de HR: lipsa de disciplină în dosarele de personal

Digitalizarea dosarelor de personal este o tendință care va deveni normă în următorii 1-2 …