Acasa Agenda HR De la dezvoltare continuă și leadership, la implicare civică și mentorat

De la dezvoltare continuă și leadership, la implicare civică și mentorat

5 min citire
0
0
646

Leadership înseamnă în primul rând conducere (în sens de activitate de conducere), dar în acelaşi timp şi capacitatea, abilitatea de a conduce, în cazul nostru o comunitate sau un grup de persoane dintr-un mediu defavorizat, angrenate intr-o activitate de economie socială. Leadership-ul înseamnă viziune, încurajare, entuziasm, dragoste, energie, pasiune, obsesie, consecvenţă, utilizarea simbolurilor, a fi atent la priorităţile altora, drama adevărată (cauzată şi de management), crearea eroilor la toate nivelurile, instruire, plimbări eficiente prin organizaţie şi încă o grămadă de alte lucruri”.

Leadershipul este un fenomen complex ce atinge aproape toate procesele organizaţionale, sociale şi personale. Depinde de un proces de influenţă, în care oamenii sunt inspiraţi spre a atinge anumite obiective prin motivaţie personală.

Mihaela Iliuță, Director Resurse Umane, KRUK, a vorbit în cadrul evenimentului Leadership RESET, organizat de Revista CARIERE în parteneriat cu MMM Consulting, despre un proiect al companiei care a avut impact atât în companie cât și în societate. A vorbit despre relația dintre resetarea mindset-ului de leadership și motivația intrinsecă a oamenilor din organizație. Despre modelul de LEADERSHIP „supportive” versus modelul „controlling”, leadership prin educație financiară și mentorat pentru elevi și studenți în sistemul educațional românesc și despre educație financiară pentru tineri din medii de risc prin activități menite să obțină un nivel mai mare al încrederii în sine, independența financiară și angajabilitate.

Proiectul despre care a vorbit Mihaela Iliuță a pornit de la un băiat care a făcut internship în cadrul companiei. De fapt, de la un e-mail transmis de el în ultima zi de internship. În funcție de acesta au realizat o strategie Reset 5, care a avut la bază oamenii, cultura organizațională, dezvoltarea continua, motivarea… fără bonus și implicarea civică. A spus clar cum și de unde se lucrează în companie, cum își păstrează oamenii în companie pe termen mediu și lung și că firma nu are această politică de bonusuri și comisioane luna/trimestriale în funcție de realizarea targetului. Aceștia recrutează din orice oraș din România, oameni cu vârste între 20 și 60 de ani, media de vârstă fiind 34.

Directorul de Resurse Umane a vorbit și despre cultura companiei ca fiind una constructive în sensul că mereu comunică idei, angajații și liderii se ajută între ei să crească și rezolvă eventualele conflicte într-un mod constructiv. Ca lider KRUK ar trebui să fii bun ascultător, să îi încurajezi pe ceilalți, să rezolvi conflictele în mod constructive, să arăți preocupare pentru nevoile celorlalți, să acorzi timp celorlalți, să împărtășești sentmente și idei, să colaborezi, să arăți grijă față de oameni.

Pentru a urmări întreaga prezentare a Mihaelei Iliuță, click aici.

Pentru a viziona întreg evenimentul accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …