Acasa Management Cum poți să ai un trai decent într-un oraș mare și ofertant

Cum poți să ai un trai decent într-un oraș mare și ofertant

5 min citire
0
0
857

Dacă locuiești deja sau ai de gând să te muți în cel mai frumos oraș al Moldovei, Iași, ai putea avea în vedere strategii prin care să cheltui cât mai puțini bani fără a te priva de tot ceea ce îți oferă metropola. Fără doar și poate, este ofertant și pentru toate buzunarele atât pentru studenți, cât și pentru tineri aflați la început de drum, adulți care au ajuns la un anumit grad de confort și pensionari care-i redescoperă frumusețea.

Așadar, metropola este în continuă dezvoltare, ceea ce o transformă într-un loc al oportunităţilor, dar şi al condiţiilor mai accesibile de viaţă față de Capitală sau Cluj-Napoca.

Iată ce ai putea face pentru a-ți amortiza cheltuielile și pentru a avea un trai decent în Iași fără a face rabat de la confort.

Chirie cu colocatari

Dacă nu îți permiți să stai de unul singur într-o garsonieră sau într-un studio central, poți încerca să îți cauți o cameră într-un apartament cu chirie Iasi împreună cu altă persoană. Chiar dacă poate fi tentant să „te combini” cu mai mult de o persoană pentru a închiria împreună o locuință, e mai bine pentru început să te rezumi la un singur colocatar.

Pentru a conviețui armonios, stabiliți încă de la început un program de curățenie, o listă de responsabilități în ceea ce privește plata facturilor. În orice caz, împărțirea chiriei este o idee foarte potrivită pentru a locui într-o zonă bună a unui oraș mare fără a plăti la final de lună un preț exorbitant.

Ieșiri în oraș

În grupuri online de socializare, precum și în reviste locale, vei avea indexate toate oportunitățile de petrecere a timpului liber. Lansările de carte, diverse expoziții, degustări de vinuri, proiecții de filme dedicate unor anumite zile, cum ar fi Săptămâna Culturală a Filmului Scandinav, Zilele Coreene, vor fi gratuite și ai putea profita de aceste evenimente.

Totodată, biletele la teatrele independente sunt foarte ieftine. De asemenea, în grupurile de profil, există multe donații de bilete ale unor persoane care nu mai au ocazia să participe în ultimul moment la diverse manifestări culturale. Unele localuri și restaurante implementează, din când în când, diverse oferte, precum Meniul Zilei, Happy Hours, Ziua de paste, de care să ții seama, mai ales dacă intenționezi să ieși cât mai mult fără a aloca un buget prea consistent în acest sens.

Pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în Iași, poți să îți instalezi aplicații personalizate pe telefon sau să primești notificări pe adresa ta de e-mail.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum să menții un echilibru sănătos între job și viața personală: 3 metode care funcționează

Atunci când ești și angajat și părinte, cele 24 de ore dintr-o zi par să nu fie suficiente…