Acasa Training Cum gasesti pasiunea?

Cum gasesti pasiunea?

8 min citire
0
0
575

de ROBERTA NEAGU

Dupa ce am terminat facultatea de Stiinte Politice, care m-a atras extraordinar datorita profesorilor pe care i-am avut, m-am intrebat ce avea sa ma ridice din pat in fiecare dimineata. Mi-ar fi placut sa devin profesor de limba engleza pentru ca lucram deja de cativa ani cu copii de toate varstele insa judecand dupa recompensele pe care mi le-ar fi putut oferi sistemul de invatamant de stat, in cadrul caruia ar fi trebuit sa activez, am realizat ca nu voi putea profesa in acel fel, pentru ca motivatia ar fi fost una exclusiv intrinseca, nicidecum una reala.

Am avut oportunitatea de a urma cursurile modulului pedagogic in facultate si, in acest fel, am fost cooptata intr-un program implementat cu ajutorul unor fonduri europene, respectiv un proiect de dezvoltare comunitara. Am fost incantata de profesionalismul oamenilor cu care am lucrat si mi-am dat seama ca ceea ce imi doresc de fapt este sa devin trainer. Bine, am spus, insa cine ma va angaja pe o astfel de pozitie, imediat dupa absolvire? Iar raspunsul a venit repede: nimeni.

Am pornit pe un drum care poate parea sinuos: Connex un an si jumatate, HP opt luni, UPC trei ani. Le-am explicat clientilor cum isi pot debloca telefoanele, i-am invatat cum sa-si citeasca informatiile de pe factura, i-am indrumat spre cele mai bune optiuni de abonament. Am invatat sa vorbesc, sa gestionez conflicte, sa interactionez cu clienti dificili. Am descoperit cat de dificil este sa lucrezi cu parteneri britanici, am inteles sa irlandezii vor scrie intotdeauna cuvintele exact asa cum le citesc si am rezonat cu managementul german. Intr-un final, am descoperit ca este extraordinar sa inveti sa lucrezi cu un CRM, sa explici cursantilor care sunt cele mai rapide modalitati de a identifica si remedia o problema de provizionare, sa rezolvi o situatie de facturare.

De-a lungul timpului am fost la nenumarate interviuri in cadrul carora intervievatorul ma intreba care este motivul pentru care am fost atat de nestatornica. Raspunsul meu era: dorinta de a deveni trainer si vointa de a face tot ceea ce imi sta in putinta pentru a ajunge acolo unde-mi doresc sa ajung! Iar intr-o zi, cand telefonul meu a sunat pentru un alt interviu, m-am dus cu visurile mele… dupa doua ore de discutii am realizat ca aceasta era oportunitatea mea de a atinge cu mana ceea ce-mi dorisem atat de mult: sa fiu trainer.

Iubesc trainingul si asta se intampla deoarece doua zile nu seamana intre ele: am creat, am livrat, am invatat, am cantat, am calatorit, am jucat, iar la un moment dat mi-am gasit modelul. Acel om a carui simpla prezenta te inspira. Acel om care are, de cele mai multe ori, mai multa incredere in tine, decat ai tu insuti. Acel om care vede mai mult decat trainerul, vede omul. Acel om care te asculta, iti vorbeste pe limba ta si te indruma. Acel om caruia ii pasa despre alegerile pe care le faci in viata. Acel om care iti spune sa nu mai iei totul atat de in serios. Acel om care stie ce si cum sa spuna lucrurile astfel incat impactul sa fie maxim. Acel om care te invata sa-ti stabilesti obiective si sa nu te dai in laturi din a ti le urmari. Acel om care iti spune ca e ok sa visezi, sa iti doresti mai mult, care te invata sa nu te mai invinovatesti, care te felicita atunci cand ai curajul de a-ti urma visul. Acel om a carui usa e mereu deschisa. 

Ma consider cel mai norocos om din univers: fac ceea ce-mi place cel mai mult pe lumea asta, in fiecare zi. Si am langa mine un om care isi ia din timpul ei pentru a crede in mine.

Da, sunt cel mai norocos om din univers pentru ca mi s-a oferit o oportunitate careia i-am spus simplu: da. M-am aruncat mereu cu capul inainte si abia apoi m-am intrebat ce va sa fie. Am cucuie cat nu se pot numara, insa am de asemenea certitudinea ca, daca vrei cu adevarat ceva, e nevoie sa strangi toata energia de care dispui, sa nu-ti iei niciodata ochii de la ceea ce-ti doresti si, in final, vei ajunge exact acolo unde vrei sa ajungi. Nu conteaza ca ajungi la destinatie intr-un an sau in sapte. Conteaza ca ai ajuns si ca, pe parcursul calatoriei tale, ai invatat multe. Si, mai presus de toate, ai invatat sa fii un om frumos. Si asta pentru ca, la un moment dat, cineva a crezut in tine. Si pentru asta, iti multumesc!

 

 

 


Roberta Neagu
Manager Training Sediul Central Mega Image

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Training

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…