Acasa Agenda HR Corporatiștii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate anul trecut

Corporatiștii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate anul trecut

3 min citire
0
0
578

Bugetele de beneficii pentru angajații marilor companii din România direcționate către domeniul sănătății au crescut anul trecut de aproape 5 ori comparativ cu 2016, potrivit platformei BenefitOnline.ro.

stelian bogza benefitonline.ro,,Din multitudinea de beneficii flexibile deductibile fiscal din care au ales cei peste 52.000 de angajați care au folosit platforma BenefitOnline.ro in 2017, cele din zona de sănătate (abonamente, pachete individuale sau asigurări) au avut o evoluție pozitivă față de anul precedent, de la circa 160.000 RON  în 2016 la peste 750.000 RON în 2017. Acest lucru este explicabil prin faptul că, deși majoritatea companiilor asigură angajaților un abonament medical ca beneficiu fix, angajații își fac suplimentar achiziții de servicii suplimentare (top-up-uri) de la același furnizor medical sau chiar asigurări de sănătate și pachete stomatologice care sunt mai scumpe, dar au și mai multe acoperiri suplimentare.”, a declarat Stelian Bogza, Director Comercial și Co-fondator BenefitOnline.ro

Potrivit acestuia, valoarea medie lunară a unui beneficiu de sănătate plătit din bugetul companiei prin platforma de beneficii este de circa 27 RON. Atunci când angajații plătesc direct cu banii lor, valoarea medie a unui pachet de servicii medicale crește la aproximativ 107 RON. Cea mai mare sumă cheltuită de un angajat pe un serviciu medical a fost de 4.950 RON.

BenefitOnline.ro este o platforma online care oferă un sistem de gestionare individuală de către utilizatori din peste 1300 de furnizori de beneficii. Sistemul oferă companiilor un flux complet pentru administrarea, raportarea și integrarea în contabilitate și salarizare a beneficiilor propriilor angajați. În anul 2017, BenefitOnline.ro a administrat bugete de beneficii de circa 46 milioane RON de la peste 150 de companii ce au insumat mai mult de 52.000 de angajati.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Demisia de la actualul job: 4 sfaturi utile despre cum să te comporţi în ultimele zile de lucru

Aşa cum te străduieşti mereu să faci o primă impresie cât mai bună, la fel ar trebui să pr…