Acasa Agenda HR Concurs național pentru viitorii directori de școli, grădinițe și creșe!

Concurs național pentru viitorii directori de școli, grădinițe și creșe!

5 min citire
0
0
460

Ministerul Educației, AVE (Asociația pentru Valori în educație), Amcham România, HR Club și RBL și-au unit forțele pentru a identifica 500 de oameni cu experiență în HR din toată țara care să facă parte din comisiile de evaluare pentru concursul național pentru viitorii directori care va avea loc în câteva mii de școli, grădinițe și licee. Și tu poți fi unul dintre ei! 

Dacă ai un background profesional în recrutare / HR află criteriile de eligibilitate și aplică aici pentru a face parte din comisiipană pe 2 noiembrie.

Acest proiect special vizează profesionalizarea managementului școlar. Specialiștii din business vor face în mod formal parte din comisie cu rol de assesor și nu de observator. Alături de inspectori, profesori și reprezentanții primarului vor putea face o diferență și decide alegerea celui mai bun candidat pe criterii meritocratice.

Răspândește mesajul în compania ta și recomandă specialiști cu experiență în HR din jurul tău care vor să contribuie la modernizarea sistemului de educație.

Acest call de implicare este inițiat de AVE (Asociatia Pentru Valori in Educatie) în parteneriat cu Ministerul Educației. Voluntarii care aplică vor primi sprijin și briefing din partea echipei noastre și a inspectoratelor județene aferente.

CONTEXT – în conformitate cu Normele metodologie emise de Ministerul Educației în 2021, concursul național pentru selecția directorilor de școli, grădinițe și licee va permite pentru prima dată anul acesta implicarea specialiștilor din business în comisiile de interviu pentru proba finală de concurs.

PERIOADA – interviurile vor avea loc în toate județele țării între 15 noiembrie și 8 decembrie și vor fi organizate de către inspectoratele școlare regionale

CĂLĂTORII ȘI ACOPERIREA GEOGRAFICĂ
Puteți să alegeți care sunt județele sau zonele în care aveți flexibilitatea de a călători iar listele vor fi repartizate către inspectoratele școlare regionale care vor lua legătura cu reprezentanții din mediul de business și îi vor invita în comisii în funcție de disponibilitatea lor.

ELIGIBILITATE – persoanele care doresc să facă parte din comisii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • să aibă experiență profesională în cadrul departamentelor de resurse umane din companii mijlocii, mari și foarte mari SAU din cadrul companiilor specializate în recrutarea de resurse umane – cumulat trebuie să aibă minim 2, ideal 5 ani de experiență în funcții de recrutare, consultanță în HR, talent management, dezvoltare organizațională și training. Pentru situațiile în care experiența ta cumulată este mai mică de 5 ani aplicația ta va fi revizuită de către unul din specialiștii noștri pentru a ne asigura că ai backgroundul profesional potrivit
  • să aibă studii superioare
  • să își exprime individual disponibilitatea de a participa în cel puțin 2 comisii de interviu la care va fi repartizat (în funcție de zona de domiciliu)
  • exprimarea acordului fiecărui membru desemnat de a desfășura activitatea în regim de voluntariat.

Pentru mai multe detalii puteți consulta aici metodologia concursului și detalii despre rolul comisiilor și a oamenilor de business care vor face parte din comisii.
Puteti scrie și pe adresa loredana.ciubotaru@ave-romania.ro.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…