Acasa Agenda HR Companiile decid în aceste zile ce plăți vor face în 2018 către salariați, comparând diverse forme de angajare sau colaborare

Companiile decid în aceste zile ce plăți vor face în 2018 către salariați, comparând diverse forme de angajare sau colaborare

7 min citire
0
0
448

Antreprenorii si reprezentantii departamentelor de resurse umane si de contabilitate cauta inca solutii in aceste zile pentru a vedea ce venituri pot sa le asigure angajatilor incepand de la 1 ianuarie 2018, in urma schimbarilor aduse de ”Revolutia Fiscala”, sustin reprezentantii CalculatorVenituri.ro, un calculator de salarii, care faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut.

Astfel, reprezentantii companiilor multinationale si antreprenoriale fac, in prezent, prin intermediul aplicatiei CalculatorVenituri.ro, simulari complexe pentru a compara intre ele diverse forme de remunerare. Scopul este acela de a decide care este cea mai buna varianta din punct de vedere fiscal pentru aducerea la zi a veniturilor pe care le vor plati angajatilor dupa data de 1 ianuarie. ”Utilizatorii pot sa faca simulari atat pentru legislatia actuala, cat si pentru legislatia din 2018, sa compare veniturile intre ele, pe diverse forme de remunerare – salarii, PFA, drepturi de autor, mandate de director sau administrator – si sa afle cum este mai bine pentru companiile lor. De asemenea, pot vedea toate formulele de calcul folosite de noi”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software, furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane si compania care administreaza CalculatorVenituri.ro.

dragomirescuDe exemplu, pentru un venit brut de 5000 de lei, in 2018, costurile vor fi identice pentru contractul individual de munca si contractul de administrator. In schimb, daca persoana respectiva poate fi platita prin drepturi de autor, un astfel de contract i-ar aduce un venit net mai mare cu aproximativ 28% intrucat cheltuiala totala fata de un contract clasic de angajare este diminuata.

Este important de mentionat ca traficul CalculatorVenituri.ro a crescut in decembrie* 2017 cu 117% fata de luna anterioara si cu 6783% fata de luna decembrie 2016.

Potrivit datelor Romanian Software, cei mai multi dintre angajatori oscileaza in prezent intre decizia de a mari salariul de baza incepand cu ianuarie 2018 si acordarea de prime brute, de tichete de vacanta si/sau majorarea partiala a salariilor brute, ca modalitati de compensare.

In acest context, CalculatorVenituri.ro le faciliteaza managerilor si antreprenorilor, prin intermediul aplicatiei Convertor Salarii, calcularea costurilor salariale in conformitate cu modificarile Codului Fiscal, pe baza a sapte scenarii de actualizare, care includ majorarea salariilor brute, acordarea de prime brute si/sau tichete de masa plus combinarea mai multor astfel de variante.

”In luna ianuarie, vom lansa in aplicatie si o sectiune care ajuta companiile sa aiba acces la un generator automat de acte aditionale, necesare pentru aducerea la zi a veniturilor”, a mai spus Victor Dragomirescu.

De asemenea, utilizatorii pot accesa in prezent si varianta de mobil actualizata a platformei CalculatorVenituri.ro si pot descarca gratuit aplicatia CalculatorVenituri.ro, de pe platformele Google Play si Apple Store.

Schimbarile aduse de ordonanta ”Revolutiei Fiscale” de la 1 ianuarie 2018 vizeaza printre altele un transfer al cotelor de asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate de la angajator la angajat, acestea devenind 25%, respectiv 10%, eliminarea contributiei de asigurari sociale de somaj si introducerea unei contributii unice de asigurari sociale, in cota de 2,25% la angajator.

*Nota explicativa: Comparatia de trafic decembrie 2017 versus noiembrie 2017 si versus decembrie 2016 este realizata, luand in calcul intervalul 1-22 al fiecarei luni.

Romanian Software este furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane si unul dintre liderii pietei romanesti de solutii de acest tip. Compania a fost infiintata in urma cu mai bine de 12 ani si are la ora actuala aproximativ 500 clienti si circa 140 angajati si colaboratori, administrand datele a peste 120.000 de salariati din Romania. Printre clientii sai se numara firme si institutii de renume precum: eMAG, Altex, Universitatea Bucuresti, Nuclearelectrica sau Alro Slatina.

CalculatorVenituri.ro este un calculator de salarii, care faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscala, precum si pentru venituri din mandate de director, administrator, conventii civile, drepturi de autor sau PFA.

Calculatiile salariale sunt realizate tinand cont atat de legislatia in vigoare, cat si de modificarile legislative aduse de ”Revolutia Fiscala”.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Ce cred românii despre săptămâna de lucru de 4 zile

Conform Eurostat, în 2020, cele mai lungi săptămâni de lucru au fost în Grecia, Austria și…