Acasa Planeta HR Cinci dintre cele mai ciudate meserii din lume

Cinci dintre cele mai ciudate meserii din lume

7 min citire
0
0
944

Unele par grozave, altele dezgustătoare. Pe unele le considerăm profitabile, în vreme ce altele pot părea periculoase. Sunt sute de joburi în întreaga lume din care putem alege și multe dintre ele se pot potrivi perfect cu dorințele noastre.

Poate ți s-a întâmplat să stai la rând la casă la supermarket după o zi obositoare la locul de muncă și să îți dorești ca altcineva să îți ia locul și în timpul aceasta tu să faci lucruri mai interesante. Există în lume persoane care sunt angajate pentru a face acest lucru. Spre exemplu, există profesia de „tester“ de mobilier. Sunt, așadar, multe activități din care se pot realiza venituri lunare consistente. Îți prezentăm câteva dintre acestea:

1. „Tester“

Ne face plăcere să mergem în magazine și să încercăm, de pildă, o nouă colecție de parfumuri. Chiar dacă nu toate se potrivesc cu stilul nostru și nu ne satisfac pe deplin simțul olfactiv, experiența per total este una plăcută. Însă, acest lucru este posibil și pentru că, înainte de a fi lansate pe piață, au existat numeroase teste pentru produsele pe care le folosim. După ce parfumurile, săpunurile sau deodorantele sunt create de chimiști, este verificată eficiența lor. Acest lucru este realizat de așa numiții „judecători ai mirosurilor“.

2. „Sleeper“

Dacă te numeri printre persoanele cărora le place să doarmă, atunci să fii „sleeper“ profesionist ar putea fi jobul ideal pentru tine. Pentru că cercetătorii analizează continuu tulburările de somn, au nevoie de persoane care să participe la studii. Astfel, un „sleeper“ își poate exercita meseria. Dar nu doar oamenii de știință sunt dispuși să angajeze persoane doar pentru a dormi. De pildă, un hotel din Finlanda a avut nevoie de un „sleeper“ pentru a testa confortul paturilor. Cel care a acceptat această misiune a dormit în fiecare cameră din hotel în nopți diferite și a scris recenzii despre nivelul de satisfacție resimțit.

3. „Pusher“

Multe dintre joburile existente în Japonia pot părea ciudate pentru restul lumii. De pildă, o meserie care poate fi încadrată în domeniul transporturilor este cea de „pusher“ profesionist. Ce face acesta? Împinge oamenii în trenuri. Pentru că forța de muncă din Japonia este numeroasă și pentru că majoritatea oamenilor au programe similare, aglomerația în mijloacele de transport în comun este la ordinea zilei. Însă, în această țară, nimeni nu rămâne pe peron. Pentru a se asigura de acest lucru, autoritățile au angajat oameni care să împingă călătorii în trenuri, astfel încât să se asigure că toată lumea ajunge la timp la destinație.

4. „Blocker“

În încercarea de a reduce aglomerația de pe șosele, Iran a adoptat o politică restrictivă pentru șoferi. Astfel, posesorii de autoturisme circulă alternativ, în funcţie de numărul de înmatriculare. În unele zile, circulă mașinile cu numere pare, iar în altele cele cu plăcuțe impare. Nu toți iranienii respectă însă aceste restricții și au găsit soluții alternative pentru a ieși în trafic oricând au nevoie. Angajează un „blocker“. Acesta este un bărbat care merge în spatele mașinii pentru a nu permite camerelor de vedere să capteze numărul de înmatriculare.

5. Degustător de alimente pentru animale

Un degustător de alimente pentru animale de companie trebuie să se asigure că hrana prietenilor noștri necuvântători conține toate ingredientele necesare pentru a le asigura aportul de nutrienți, dar și pentru a fi gustoasă. Un degustător primește, anual, un salariu de aproximativ 40.000 de dolari. Oase, carne conservată și biscuiți se numără printre produsele pe care un degustător trebuie să le testeze. El trebuie să fie atent la aromă și textură, astfel încât produsul să fie mai bun decât cele ale companiilor rivale și chiar mai gustos decât mâncarea pentru oameni.

Chiar dacă unele dintre meseriile prezentate sunt considerate ciudate și mulți dintre noi nu s-ar vedea făcând astfel de activități, acestea pot reprezenta surse de venit de luat în considerare.

Sursă foto: Just dance/ Shutterstock

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Viviana Serban
Incarcati mai multe in Planeta HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Care sunt avantajele voluntariatului şi de ce ar trebui să iei în calcul această activitate

Voluntariatul este, fără doar şi poate, o activitate venită din empatie şi din dorinţa de …