Acasa Performance Cele trei secrete ale organizării unui team building reușit

Cele trei secrete ale organizării unui team building reușit

9 min citire
0
0
633

În ciuda faptului că este considerat plicticos, team building-ul e o etapă esențială în consolidarea unei echipe. În timpul unei astfel de activități, angajații se relaxează și comunică mai ușor unii cu alții. E momentul ideal ca să aplanezi conflictele care apar între ei.

Scopul suprem al team building-ului este, însă, să le cultive angajaților convingerea că au un scop comun, pe care îl vor atinge mai ușor lucrând împreună.  

Iată cele trei secrete pe care trebuie să le cunoști ca să nu greșești, atunci când organizezi un team building:  

  • Pregătește o experiență unică, prin alegerea unor servicii premium, la prețuri deștepte

 

Un team builiding este și despre a le arăta angajaților că îți pasă de ei. Vrei ca asta să se reflecte și în serviciile pe care le alegi pentru această experiență.

Trei sunt elementele la care trebuie să fii atent, în mod deosebit:

  • TRANSPORTUL

 

Călătoria spre destinația team building-ului trebuie să fie rapidă și confortabilă. Dacă pleci din București la Cluj, spre exemplu, cu autocarul pierzi, pe drum, jumătate de zi la dus și încă jumătate, la întoarcere.

Timpul pierdut se traduce într-o zi de muncă în minus. În plus, angajații se vor întoarce de la team building mai obosiți decât plecaseră.   

O călătorie cu avionul, în schimb, ar dura nu jumătate de zi, ci doar o oră. Bilete de avion catre Cluj poți rezerva din timp și în condiții avantajoase. Iar dacă echipa ta are mai mult de nouă persoane, companiile aeriene îți pot oferi bilet de grup, care vine cu mai multe facilități.

Ai putea, spre exemplu, alege locurile pentru angajații tăi, în avion, sau ai putea să iei o cantitate mai mare de bagaje de cală, fără să plătești în plus.  

Dacă reușești să cumperi chiar niște bilete de avion low cost, poți reduce considerabil costurile de organizare ale team building-ului.   

  • CAZAREA ȘI SERVICIILE

Nu e obligatoriul ca hotelul sau pensiunea la care îți cazezi angajații să fie una de lux. Dar e musai să ofere confort.

Modul în care își face treaba personalul unității de cazare contribuie la succesul sau la la eșecul team building-ului tău. Înainte să rezervi locuri, cere referințe și află ce calificative au dat alți clienți personalului.

Mâncarea joacă și ea un rol cheie în reușita evenimentului. Dacă ai angajați vegani sau care suferă de alergii alimentare, ai grijă să le asiguri acces la un meniu diversificat.

Îngrijește-te ca oamenii să aibă acces la internet prin Wi Fi. I-ai adus la team building, nu la închisoare.

  1.      Alege o destinație pe care angajații să o țină minte

Poate că unii dintre angajați ar prefera să mai facă și altceva, în afara activităților pe care le-ai pregătit pentru team building. Ține cont de nevoile lor și alege un loc în care să aibă lucruri surprinzătoare de văzut.

Iată doar două destinațiile care sunt la modă, zilele astea, pentru team building-uri:

  • Cluj Napoca

E locul în care se desfășoară, anual,  Untold, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică. E și fosta capitală a Transilvaniei, care are un centru istoric impresionant, cu clădiri construite în stil gotic și baroc.

Centrul orașului e un muzeu în aer liber, care amintește de vremuri demult apuse. O să găsești aici o mulțime de muzee, de magazine și de restaurante.

  • Brașov

E un oraș modern, care freamătă de aglomerație. Principalele lui atracții sunt Biserica Neagră și Piața Sfatului. Nu doar turiștii, ci și localnicii se adună acolo.

În centru găsești o promenadă pietonală, la poalele Tâmpei, dar și o mulțime de baruri cu specific divers. Dacă planifici bine team building-ul, poți prinde un festival al berii sau al bucatelor tradiționale sau un târg cu obiecte tradiționale.

Castelul Bran este la doar jumătate de oră de mers cu mașina.   

  1.       Antrenează-i în activități de care nu se mai satură

Stabilește activitățile în care îi vei antrena pe angajați, la team building,  în funcție de vârsta, de forma lor fizică și de ceea ce știi ce îi interesează.

Spre exemplu, pentru un colectiv în care majoritari sunt oameni cu vârste de până în 40 de ani, o cursă de off-road sau un curs de defensive driving ar putea fi soluția.  

Dacă însa angajații tăi sunt mai puțin aventuroși, le poți pregăti activități ceva mai statice. Un atelier de actorie, unul de gătit sau unul de fotografie ar putea să dea rezultatele pe care le aștepți.   

Team building-ul este, în același timp, artă și știință. Leaderii care sunt capabili  să organizeze unul eficient și să își unească angajații,  valorează greutatea lor în aur.  Ai putea fi și tu unul dintre ei, dacă ții cont de secretele reușitei organizării unui astfel de eveniment.   

Sursă foto: shutterstock  

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…