Acasa Staffing Cele mai bune 5 joburi pentru cei care vor să schimbe lumea

Cele mai bune 5 joburi pentru cei care vor să schimbe lumea

5 min citire
0
0
543

Nu trebuie să fii politician sau activist ca să schimbi lumea. Mark Zuckerberg este programator; George Orwell, ale cărui romane de satiră politică sunt recitite astăzi – era jurnalist și scriitor; Coco Chanel – creatoare de modă, și lista poate continua cu numele unor oameni de care mulți nu au auzit, dar care totuși asta au făcut – au schimbat, într-un fel sau altul, lumea în care trăim.

Nu am auzit de ei pentru că nu sunt vedete – sunt cercetători, ingineri, dezvoltatori de produs, designeri, oameni de comunicare, profesori. Nu-i face însă speciali doar profesia pe care și-au ales-o, ci și modul în care se raportează la munca lor – sunt, după cum zice Adam Grant în cartea lui (Originals – How non-conformists move the world), orginal thinkers.  

Cine sunt, mai exact, cei care schimbă lumea astăzi?

  1. Cercetătorii din domeniul științelor spațiale

Nu e puțin lucru să descoperi existența unui sistem (TRAPPIST-1) format din șapte planete de talia Pământului, care orbitează în jurul unei stele mult mai mici decât Soarele, sau exoplaneta cea mai apropiată de Pământ (Proxima Centauri b), despre care se crede că e locuibilă.

Prima descoperire (2017) aparține unei echipe de astronomi din Belgia, a doua (2016), unei echipe a Observatorului European de Sud.

  1. Dezvoltatorii de produs

Ce ai trece pe lista produselor care îți fac viața ușoară? Smartphone-ul, mașina de spălat vase, lentilele de contact, espressorul pentru mașină, dispozitivul de fumat care încălzește tutunul, în loc să îl ardă? Produse ca acesta din urmă au în spate mulți ani de cercetare, dar ideea de a le dezvolta le poate aparține product managerilor, care identifică nevoile pieței și vin cu o viziune nouă – în acest caz, ideea unui viitor fără fum – care poate schimba întreaga industrie.

  1. Programatorii

Doi dintre cei mai faimoși programatori sunt Bill Gates și Mark Zuckerberg, dar îi putem trece pe listă și pe Steve Wozniak, cofondatorul Apple, Jack Dorsey, cofondatorul Twitter, și John Carmack, cunoscut dezvoltator de jocuri video.

  1. Consultanții în comunicare

The audacity to win: The inside story and lessons of Barack Obama’s historic victory, cartea lui David Plouffe, șeful de campanie al lui Obama în 2008, ne ajută să înțelegem rolul uriaș pe care îl au specialiștii în comunicare și oamenii de strategie în multe domenii importante, începând cu politica, așa cum este cazul aici.

  1. Designerii

Astăzi, se vorbește despre cum ar putea ajuta designul, arhitectura și designul urban în criza refugiaților, în problema încălzirii globale, împotriva poluării sau a amenințărilor de orice fel. Designul contează și poate oferi soluții acolo unde alte discipline au eșuat.   

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …