Acasa Management Cei mai doriți angajatori ai momentului

Cei mai doriți angajatori ai momentului

5 min citire
0
0
544

Continental, Oracle, Microsoft ocupă primele trei poziții în topul Cei mai doriți angajatori – studio derulat în perioada martie-mai a acestui an de către Catalyst Solutions. Numărul foarte mare de opțiuni de carieră existente în piață a dus la extinderea listei de posibili angajatori pentru un potențial candidat. Acest lucru a determinat și o modificare a metodologiei studiului Cei mai doriți angajatori, la această ediție evaluând top 5 companii pentru care respondenții și-ar dori să lucreze. Pe baza răspunsurilor la această întrebare a fost alcătuit Top 30 Cei mai doriți angajatori de către candidații din România.

„Anul acesta, Continental ocupă primul loc în topul preferințelor respondenților. Dimensiunea organizației, alături de distribuția geografică și diversitatea de roluri pe care un potențial candidat o poate găsi într-o astfel de organizație sunt câteva din lucrurile care au contribuit la numărul mare de

nominalizări pentru cel mai dorit angajator. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, 70% din companiile aflate în primele 10 locuri activând în acest sector. Companiile din domeniul bancar au înregistrat o creștere semnificativă în numărul de mențiuni. Unul din factorii care au contribuit la acest lucru este reprezentat de proiectele de digitalizare lansate de către acestea cu scopul de automatizare a proceselor, realizarea de plăți contactless, utilizarea de roboți pentru interacțiunea cu clienții sau lansarea de noi platforme digitale pentru clienți.

Acest lucru duce la o revitalizare a unei industrii percepute ca fiind destul de tradițională”, spune Alexandra Stancu, Employer Branding Consultancy Coordinator – Catalyst Solutions.

CE ÎI FACE CEI MAI DORIȚI

Atractivitatea pachetului salarial rămâne factorul asociat cel mai des cu plasarea unei companii în topul Cei mai doriți angajatori. Astfel, asocierea brandului de angajator cu noțiunea de „companie care oferă pachete salariale atractive” contribuie destul de mult la cât de atractiv este un angajator pe piața de forței de muncă.

A fi jucător de top în domeniul în care compania operează este al doilea factor ca frecvență în asociere cu Cei mai doriți angajatori. De cele mai multe ori vine la pachet fie cu dimensiunea organizației și succesul pe piață, cifra de afaceri generată, fie cu produsele și serviciile oferite. Al treilea factor face referire la companiile care dețin sisteme interne prin care se asigură că le oferă candidaților mediul în care să crească în permanență, pentru că, de cele mai multe ori, o provocare ne scoate din monotonie și ne oferă ocazia să punem o „cărămidă la construcția” expertizei noastre.

hr 60_Page_04_Image_0002

Brandul de angajator este foarte important pentru procesul de recrutare, iar factorii de mai sus sunt importanți pentru poziționarea companiei în piață și deschiderea candidaților către noi oportunități profesionale venite din partea reprezentaților companiei.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …