Acasa Agenda HR Ce sume au alocat angajații români pentru mini-vacanța de 1 Mai

Ce sume au alocat angajații români pentru mini-vacanța de 1 Mai

3 min citire
0
0
439

Trei din cinci angajați au liber de 1 Mai și își vor petrece mini-vacanța din acest weekend acasă, cu familia și prietenii sau în aer liber, iar cei mai mulți dintre ei vor aloca un buget sub 200 de lei de persoană pentru activitățile planificate, arată un studiu eJobs.

Astfel, 41% din totalul angajaților care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasă, cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieși în aer liber, la iarbă verde sau la grătar.

Doi din zece au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri (57% dintre respondenții care au ales litoralul au între 19 și 25 de ani). Muntele e preferat de respondenții cu vârsta între 26 și 35 de ani, respectiv 46 și 55 de ani, mai arată studiul eJobs.

Cei care au ales să se îndrepte către destinații turistice și-au planificat cheltuieli mai mari. Astfel, cei care preferă să meargă la mare au un buget situat între 500 și 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se așteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 și 500 de lei de persoană.

Studiul mai arată că majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distracția din acest weekend. Numărul lor nu este însă foarte mare: doar 3% dintre respondenți vor pleca în străinătate în weekend, această opțiune fiind aleasă în special de cei cu vârste peste 56 de ani (33%) și de tinerii cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani (33%).

Alți 19% nu s-au hotărât încă ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotărâți fiind tinerii sub 25 de ani (27%).

Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, în rândul a 546 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …