Acasa Staffing Ce modalități inedite au găsit aceste companii din România pentru a crește implicarea angajaților la locul de muncă

Ce modalități inedite au găsit aceste companii din România pentru a crește implicarea angajaților la locul de muncă

8 min citire
0
0
599

Pentru a crește eficiența și randamentul angajaților lor, companiile din lumea întreagă se întrec în a le oferi nu doar pachete de beneficii consistente însă și spații de lucru care rivalizează deseori cu parcurile de distracții. Google sau Microsoft sunt doar câteva dintre exemplele notorii în acest sens, dar sălile de jocuri sau chiar piscinele au devenit parte și din oferta mai multor companii românești.  

Cele mai creative companii când vine vorba de amenajarea spațiului de lucru par să fie cele din domeniul IT.

Zitec, furnizor de servicii digitale și produse tehnologice personalizate s-a mutat recent pe strada Splaiul Unirii, 165, în clădirea TNO2 Building, într-un nou sediu amenajat și inspirat după serialul Star Trek.

Astfel, la Zitec, fanii serialului SF se pot îmbarca într-o călătorie în spațiu, chiar în camera Space Walk, unde pot admira galaxia Andromeda situată la 2, 5 milioane de ani lumină de Pământ. Această cameră a fost inspirată din priveliștea de pe puntea uneia dintre navetele spațiale Star Trek. Tot de aici se vede și Orion, constelația ce poate fi recunoscută cel mai ușor, de oriunde ai privi de pe Pământ.

zitec

 

O altă cameră, intitulată chiar Star Trek a fost dedicată celor cinci căpitani de pe Enterprise, din toate cele 5 serii, printre care James T. Kirk (William Shatner), Star Trek (1966-1969) sau Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), Star Trek: The Next Generation (1987-1994).

Zitec se mândrește și cu trupa de muzică  a companiei, angajații melomani fiind motivul pentru care în sediul lor există și o cameră dedicată muzicii și în special lui Elvis Presley. Vedeta acestui spațiu este o chitară Fender, model Kingman semnată chiar de Rege.  

Unele companii nu trebuie să facă nimic pentru a asigura pauze de calitate pentru angajații lor pentru că distracția este garantată chiar de cei care închiriază spațiul de birouri. Un astfel de loc este West Gate Business District, unul dintre cele mai mari parcuri de birouri verzi din București, dezvoltat de compania Genesis Development, deținută de omul de afaceri Liviu Tudor.

Printre companiile chiriașe ale West Gate se regăsesc  Siemens, Dacia, Medicover, Societe Generale, Accenture etc.

Aici a fost construită o piscină ce dispune pe timpul verii de o terasă exterioară cu bar-restaurant și un bar accesibil din apă. Pentru încălzirea apei din piscină, dar și a celei menajere, se folosește energie regenerabilă, generată de panouri solare. De asemenea, sistemele de irigație captează apa de ploaie și o recirculă pentru întreținerea spațiilor verzi.

Pe lângă piscină, angajații companiilor care au închiriat biroul la West Gate au parte și de o pistă de alergare și rollerblading care înconjoară zona piscinei și care  este construită din materiale moderne, ce oferă o aderență crescută și atenuează șocul dat de impactul piciorului cu solul în timpul activităților sportive. Accesul pentru chiriașii companiilor din parc este gratuit.

O altă companie fondată de români, UiPath, unul dintre liderii globali în furnizare de soluții software în domeniul Robotic Process Automation, are grijă ca angajații săi, riguros selectați dintre cei mai buni din domeniu, să aibă toate motivele pentru a-i alege pe ei chiar în loc de companii precum Google sau Microsoft.     

Noile birouri UiPath se desfășoară pe 4 etaje din clădirea A Landmark, un complex de birouri situat în centrul Bucureștiului, și aproape 4.500 metri pătrați, având printre spațiile de lucru și o sală mare de jocuri, săli de mese și bucătării de design la fiecare etaj, plus o terasă amenajată la etajul cinci care vara se transformă în locul preferat de întâlnire al angajaților.

Cele mai de succes companii încep pe rând să adopte acest schimbări în avantajul angajaților, realizând că motivația salarială nu mai este de ajuns în ziua de astăzi pentru a păstra interesul potențialilor angajați de valoare, scrie forbes.com .

Oferta mare de locuri de muncă pentru specialiști, mai ales în domeniul IT, face ca alegerea unui loc de muncă să fie luat în considerare nu doar în funcție de salariu, dar și de flexibilitatea orelor de muncă, de mediul de lucru și bineînțeles de perspectivele de creștere în interiorul companiei.  

 

Surse foto: Shutterstock

https://offices.zitec.com/

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…