Acasa Editorial Care sunt prioritățile managerului de HR – Iată ce poți citi în numărul 70 al Revistei HR Manager!

Care sunt prioritățile managerului de HR – Iată ce poți citi în numărul 70 al Revistei HR Manager!

5 min citire
0
0
1,232

Schimbările în modul în care lucrăm, unde lucrăm, cu cine lucrăm, de ce lucrăm și tehnologiile pe care le folosim sunt într-un flux continuu. Multe dintre ele au fost accelerate de pandemie și au devenit permanente la locul de muncă. În acest context, cum arată agenda de lucru a managerului de HR?

Ne-au răspuns la această întrebare trei manageri de HR ai unor companii de top din România, care ne-au vorbit în COVER STORY despre agilitate, dezvoltarea oamenilor, abilități, retenție și oportunități în anul 2022.

În editorialul din acest număr, Constantin Pescaru, editor-coordonator al revistei HR Manager, ne invită pe toți la marea (auto)reflecție: dacă munca nu ne completează și nu ne complimentează, atunci care îi mai e rostul?

La rubrica HR Advisor, Roxana Mocanu, Chief Game-Changer Officer la Noosfera, ne îndeamnă să gândim funcțiunea de HR ca pe un business și ne învață cum să aplicăm corect modelul operațional Human Resources.

Ionuț Stancu, Asociat Senior NNDKP, punctează la rubrica Legal că anul 2022 vine cu numeroase direcții aflate pe agenda liderilor de HR, care trebuie să găsească, prin raportare la rigorile legii, echilibrul între nevoile companiei și dorințele salariaților, rămânând astfel competitivi și atractivi pe piață.

La rubrica Special am stat de vorbă despre flexibilitate, încredere și adaptabilitate într-o lume în continuă schimbare cu Felicia Georgescu, Head of HR, Internal Communication & CSR

Sodexo România & Bulgaria. Apoi Laura Andronescu, Chief of Neuro-changing Training la Alternative Training, ne-a explicat legătura intrinsecă dintre leadership, VUCA și neuroplasticitate, în timp ce Daniel Adumitrachioaiei, HR Director, TeraPlast Grup, ne-a vorbit despre rolul crucial al culturii organizaționale în retenția talentelor.

Reîntoarcere sau neîntoarcere la birou? Aceasta este dilema dezbătută pe larg în cadrul rubricii HR Culture, concluzia fiind că ar fi foarte util ca actualul context să fie perceput ca un moment unic, de care organizațiile pot profita pentru a crea o schimbare pozitivă, pentru a inova, pentru a reinventa ideea de muncă, dar și pentru a-și adapta sistemele de valori la vremurile în care trăim.

În cadrul rubricii HR Trends adoptăm câteva teme actuale, de mare interes:

 • Săptămâna de lucru de 4 zile – da sau nu?
 • Cum angajăm cetățenii ucraineni
 • Verifică online ce date trimite angajatorul tău din contractul de muncă
 • În ce condiții ar renunța românii la actualul job
 • Aspecte legale ale muncii de la distanță

În cadrul rubricii HR Transformational, subiectul fluctuației de personal este pus sub lupă de către Lavinia Țânculescu, membru al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), care ne explică cum putem naviga prin ambiguitatea și incertitudine.

La bună citire!


 

hr-manager-70-mica

Acesta este numărul 70 al Revistei HR Manager.

Click aici pentru preview.

Pentru abonare, click aici

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …