Acasa Agenda HR Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac companiile

Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac companiile

2 min citire
0
0
403

de Constantin Pescaru

Brendan Browne este cel care se ocupă de recrutări la LinkedIn, cea mai mare reţea socială de business din lume. În cei 8 ani de când ocupă această poziţie, el a realizat că foarte multe companii comit 2 greşeli majore legate de angajare. Nu e o sarcină uşoară să identifici persoanele care se potrivesc cel mai bine pentru un job, aşa că sfaturile lui pot fi extrem de utile.

Brendan Browne arată ca una dintre sarcinile sale ca şef al diviziei de recrutare la LinkedIn este să îi ajute pe manageri să înţeleagă cu ce candidaţi au de-a face, potrivit Business Insider.

El încearcă să le explice că nu există acea persoană ideală care să îndeplinească absolut toate criteriile căutate pentru un job. A făcut şi un experiment. În 2010, imediat după ce s-a angajat la LinkedIn, compania căuta un expert pentru centrul lor de date, iar managerul şi cei din echipa lui erau atât de disperaţi să găsească acel candidat ideal încât pierdeau vremea în fiecare zi ca să discute despre o modalitate de a-l găsi.

În acel moment, Browne a făcut o analiză extinsă şi a descoperit că doar 7 persoane din lumea asta bifau toate căsuţele. Iar dacă ar fi stat să îi vâneze pe fiecare în parte şi să dicute cu ei, să negocieze şi să planifice totul, atunci acest proces ar fi durat 2 ani.

Citește continuarea materialului pe CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Demisia de la actualul job: 4 sfaturi utile despre cum să te comporţi în ultimele zile de lucru

Aşa cum te străduieşti mereu să faci o primă impresie cât mai bună, la fel ar trebui să pr…