Acasa Agenda HR Care e meseria anului 2017

Care e meseria anului 2017

3 min citire
0
0
518

Ritmul de dezvoltare a tehnologiei este atât de rapid încât pregătirea angajaţilor de multe ori nu ţine pasul. Reformatarea mediului tehnologic conduce la dispariţia de locuri de muncă şi apariţia altora noi, atrage provocări, dar şi propune oportunităţi, arată Constantin Măgdălina, expert în tendinţe şi tehnologii emergente.
 
de Constantin Pescaru

Potrivit World Economic Forum, 65% dintre copiii aflați în şcoala primară acum vor avea peste 10 ani slujbe care nu există astăzi.

„Următoarea fază de dezvoltare a Internetului va consolida şi mai mult legătura dintre mediul real şi cel virtual. Internetul va fi accesat prin tot mai multe dispozitive şi senzori, şi va avea funcţii şi caracteristici complet noi.

Prin urmare, tipul de activităţi, instrumentele folosite, timpii de răspuns şi mediul de lucru vor fi influenţate decisiv de internet şi de infrastructura de IT şi de comunicaţii. Lumea așa cum o știm nu va mai exista în câțiva ani, iar revoluția „tăcută” la care asistăm are un singur nume – digitalizare”, arată Constantin Măgdălina.

El susţine că o tendinţă observată în 2016 este că volumul de date a crescut considerabil pe baza serviciilor de stocare în cloud, care te ajută să-ţi accesezi fotografiile, clipurile şi documentele de oriunde şi oricând. Un exemplu concret este iCloud – serviciul cu care sunt dotate dispozitivele de la Apple.

Constantin Măgdălina crede că această tendinţă va continua şi în 2017 şi se va extinde atât de mult încât pe piaţa locurilor de muncă vor apărea poziţii de Chief Data Officer / Architect, care vor deveni tot mai cerute şi mai clar structurate.

Citește continuarea pe CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…