Acasa Staffing Când succesul se măsoară prin a face bine

Când succesul se măsoară prin a face bine

4 min citire
0
0
555

Două nume celebre și poveștile lor de succes – altele decât cele pe care le cunoaștem

Michael Jordan

Povestea cunoscută: Michael Jordan este, după părerea multora, cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor: 15 sezoane jucate în NBA, 10 titluri de golgheter, 14 apariții în NBA All-Star Game, numeroase premii Most Valuable Player în întreg sezonul și în finalele NBA, de 2 ori aur la Jocurile Olimpice, recorduri pentru cele mai multe puncte marcate într-un meci, jucătorul care a făcut posibilă popularizarea baschetului american în întreaga lume – și toate acestea sunt doar rezumatul unei nesfârșite liste de realizări.

Povestea mai puțin cunoscută:  Jordan este și un priceput om de afaceri și unul dintre cei mai implicați sportivi în acțiuni caritabile. De-a lungul timpului, a donat sume de bani consistente pentru diferite cauze, de cele mai multe ori legate de combaterea sărăciei, educație și programe dedicate tinerilor.

În ultimii ani, donații importante, însumând câteva milioane de dolari, au mers către centrele medicale aflate în zone defavorizate, Muzeul Național al Istoriei și Culturii Afro-Americane și programele pentru îmbunătățirea relațiilor dintre poliție și comunitate.

Cauze precum cele care i-au atras atenția fostului baschetbalist – educație, sănătate, incluziune socială și reducerea sărăciei – sunt susținute în România de organizații ca United Way, care își derulează programele tot prin donații și cu implicarea a numeroși parteneri și voluntari.

 

K. Rowling

Povestea cunoscută: Este autoarea romanelor de fantezie Harry Potter – cele mai bine vândute cărți din istorie (peste 500 milioane de exemplare). Înainte să publice prima carte și să devină cunoscută, a trăit câțiva ani la limita sărăciei, fiind nevoită să să se întrețină din ajutorul social.

Povestea mai puțin cunoscută: J.K. Rowling este și fondatoarea unei organizații non-profit – Lumos – care încearcă să pună capăt instituționalizării copiilor abandonați în orfelinate, prin închiderea acestui tip de instituții și reunirea copiilor cu familiile sau plasarea lor în medii mai apropiate de cel familial.

Scriitoarea povestește că ideea de a se implica într-o astfel de cauză i-a venit după ce, în 2004, a văzut într-un ziar fotografia unui copil ținut închis într-un orfelinat din Cehia. În prezent, Lumos derulează programe în țări ca Cehia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Kenya.  

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…