Acasa Agenda HR Angajatori de TOP oferă 4.000 de  oportunități de carieră  

Angajatori de TOP oferă 4.000 de  oportunități de carieră  

8 min citire
0
0
409

100 de companii oferă peste 4.000 de oportunități de carieră la cel mai mare târg de carieră – Angajatori de TOP, care se va desfășura pe 22-23 octombrie la Sala Palatului. Evenimentul se afllă la cea de-a XIX- a ediție.

Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă remunerații financiare ce se încadrează între 700–1.000 euro pentru pozițiile middle-level, pachete de relocare, beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, spații de relaxare speciale – game rooms și biblioteci. În cadrul ediției din această toamnă, vizitatorii au posibilitatea să se înscrie la 30 de conferințe și workshop-uri susținute de companiile prezente.

Angajatorii oferă beneficii salariale si non-salariale

Estimările companiilor în privința salariilor variază în funcție de nivelul de experiență, iar aceste valori pot fi puternic influențate de specializarea candidatului, rezultatele obținute anterior, experiența relevantă pe o poziție anterioară, etc. Oportunitățile de carieră prezentate de companii depășesc salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că pentru pozițiile entry-level angajatorii oferă o remunerație cuprinsă între 300-400 euro, iar pentru cele middle-level între 700–1000 euro. Pentru pozițiile dedicate candidaților senior-level remunerația este cuprinsă între 700-1.500 euro, iar în anumite cazuri, salariile pot depăși 1.500 euro.

Companiile oferă și alte beneficii non-salariale.  În urma rezultatelor studiului “Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele trei criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii și posibilitatea de dezvoltare profesionala.

La această ediție a evenimentului, aproximativ 38% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Așadar, angajatorii urmăresc să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării.

Beneficii noi oferite de companii

Unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete – disponibile pentru angajați sau posibilități de dezvoltare profesională prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau străinătate. Fie că este vorba de călătorii sau experiențe unice (ex: zbor cu parașuta etc.), masaj la birou, existența unui Hall of Fame pentru angajați, precum și produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispoziția angajaților beneficii care să îi ajute pe aceștia să se dezvolte la locul de muncă.

Probleme întâmpinate de candidații în etapele de recrutare

Greșeli legate de modul prezentării la interviu se regăsesc la 54% dintre candidați. Redactarea CV-ului este o problemă semnalată de 23% dintre angajatori,  înțelegerea defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile îi afectează pe 17% dintre candidați, cu redactarea scrisorii de intenție întâmpină  probleme 3% iar alți 3% au probleme la negocierea salariului.

Târgul de cariere include standul CV Experts, unde specialiștii HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere în ceea ce privește redactarea CV-urilor vizitatorilor, pentru a crește șansele de angajare ale acestora.

Peste 30 de workshop-uri și conferințe  

SkillShops: În cadrul acestor workshop-uri candidații pot obține sfaturile specialiștilor în recrutare, informații despre pozițiile deschise în companii și vor avea posibilitatea să dezvolte abilități de comunicare eficientă, tehnici de negociere și vânzare, despre munca în echipă, stiluri de leadership, orientarea către client, managementul timpului, precum și metode de prioritizare și eficientizare.

Companiile care susțin workshopuri la Angajatori de TOP București sunt: Accenture , Mc Donald’s România , BCR Telus International Europe , DB Schenker SSC , Genpact, Telekom Romania, Hewlett-Packard, REWE România, CHEP.COM, Oracle, Libra Internet Bank , Computer Generated Solutions Romania , Vodafone, Societe Generale European Business Services, Automatic Data Processing (ADP) Romania , Educativa.

TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informații despre ultimele noutăți și cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT.  Companiile care vor susține TechLabs la Angajatori de TOP Bucuresti: IBM , InCrys , Oracle, Ericsson Telecommunications Romania , Stefanini Romania , Dell.

TechTalks: În cadrul acestor conferințe, specialiști din companii precum IBM, BearingPoint, Bitdefender, Accenture, Intel le vor prezenta participanților detalii  despre ultimele tehnologii utilizate și modul de funcționare a acestora, dar și beneficiile, provocările întâlnite și metodologiile de lucru pe care le folosesc aceștia. Conferințele TechTalks de la Angajatori de TOP Bucuresti sunt: Agile Estimating & Planning, Software Development, Web & Mobile Innovations.

Detalii despre eveniment, companiile participante și programul workshop-urilor regăsiți la secțiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro

 

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…