Acasa Agenda HR Andreea Fasui – Activity Based Working. Cum poți avea productivitate sporită și o optimizare a spațiului de lucru

Andreea Fasui – Activity Based Working. Cum poți avea productivitate sporită și o optimizare a spațiului de lucru

6 min citire
0
0
635

Crearea unui mediu de lucru puternic și sănătos este un pas vital pentru creșterea moralului, productivității, eficienței, performanțelor afacerii și bunăstării angajaților. Din fericire, îmbunătățirea și eficientizarea mediului de lucru nu trebuie să fie un proces costisitor sau consumator de timp.

Cum arată un spațiu de lucru sănătos pentru angajați?

În timp ce mediile de lucru în general sunt clasificate în mai multe categorii – creativ, social, orientat spre atingerea obiectivelor, tradițional – un mediu de lucru optim înglobează caracteristicile și avantajele tuturor acestor categorii. Un mediu de lucru eficient sprijină inovația și individualitatea alături de colaborarea, munca în echipă și stabilirea unui flux intern de comunicare optim. Prin acest lucru se dorește oferirea flexibilității și autonomiei de care angajații au nevoie pentru a-și atinge și obiectivele personale, nu doar cele care privesc afacerea în ansamblul său.

Mediile de lucru sănătoase pentru angajați trebuie să asigure bunăstarea psihologică și fizică în mod concomitent.

Noul design de birou, conceput pe principiul Activity Based Working: dă libertate angajaților să aleagă unde și cum lucrează în funcție de natura activităților lor. Acestea pot include stații de lucru individuale, zone deschise de colaborare, săli de întâlnire, zone de liniște sau de relaxare. Toate acestea cu un accent pe digitalizare și adaptare comportamentală. Despre acestea ne-a vorbit Andreea Fasui, Head of People, Softelligence, invitată în cadrul evenimentuluiFast Forward, Organizația Viitorului – The truth behind the Digital & Hybrid Transformation.

The Journey/călătoria angajatului

Cartografierea și înțelegerea călătoriei angajaților vă ajută să îmbunătățiți angajamentul și reținerea angajaților – pe tot parcursul ciclului de viață al angajaților. Călătoria angajatului este o hartă a experienței pe care un angajat o are într-o organizație, de la primul punct de contact până la ultimul și mai departe.

De ce este importantă călătoria angajatului

De ce profesioniștii în resurse umane se concentrează asupra acestor momente importante din călătoria angajaților? Atunci când o companie înțelege călătoria experienței angajaților, învață ce elemente trebuie să fie prezente pentru ca angajații să fie bine motivați și pe deplin implicați la locul lor de muncă. Călătoria angajaților începe imediat după ce o persoană este angajată de o organizație și începe să interacționeze cu colegii angajați.

Andreea Fasui vorbit despre „călătoria angajatului” în cadrul evenimentului Fast Forward, Organizația Viitorului – The truth behind the Digital & Hybrid Transformation și a identificat 4 faze ale acesteia:
1. Discover –
către ce aspirăm: viziune asupra viitorului și a transformărilor pe care dorim să le adoptăm.

2. Design – gândim și plănuim cum să transformăm viziunea în realitate: creăm layout-uri funcționale bazate pe analiza activității.

3. Co-create – construiește realitatea prin soluții integrate pentru cultura organizațională, locul efectiv de muncă („biroul”) și tehnologie. Execută managementul schimbării și comunicării.

4. Evaluate & Evolve – înțelege impactul și evoluează în a te adapta pentru viitoarele schimbări. Evaluează diferite moduri de lucru.

Pentru a viziona întreaga prezentare, click aici.

Pentru a viziona întreg evenimentul, accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …