Acasa Agenda HR Adina Vidroiu: Cum ne pregătim în managementul HR pentru primăvara AI

Adina Vidroiu: Cum ne pregătim în managementul HR pentru primăvara AI

7 min citire
0
0
1,358
Adina

Inteligența Artificială este pe cale să schimbe pentru totdeauna viitorul resurselor umane, perturbând definitiv conceptele pe care le știm despre muncă, talent, roluri și abilități. În acest nou context, liderul HR va juca un rol activ în deciziile ce privesc investițiile în IA ale organizației sale. Mitul că tehnologia va înlocui angajații atunci când aceasta va executa sarcini mai bine decât o pot face oamenii este pe cale să fie demontat. În realitate, instrumentele IA sunt concepute pentru a îmbunătăți capacitățile umane și vor fi omniprezente în majoritatea activităților angajaților, dar nu îi vor înlocui. Despre aceste aspecte și nu numai, ne-a vorbit Adina Vidroiu, HR Director Microsoft România, Moldova și Ungaria, în cadrul celei de-a XX-a ediții a evenimentului Fast Forward. Organizația Viitorului, organizat de Revista HR Manager, cu sprijinul Humanistic.  Sesiunea ne-a adus recomandări și bune practici de la cel mai mare investitor în soluții care integrează inteligența artificială.

Cu apariția tot mai accentuată a inteligenței artificiale (AI) în diferite aspecte ale vieții noastre, inclusiv în lumea resurselor umane, este esențial să ne pregătim pentru impactul pe care acesta îl va avea în managementul HR. Cum să facem acest lucru? Iată câteva strategii pentru a ne adapta și a ne îmbunătăți abordarea în primăvara AI:

Înțelegerea tehnologiei AI: Primul pas în pregătirea pentru primăvara AI în managementul HR este să înțelegem ce reprezintă și cum funcționează această tehnologie. AI-ul poate fi folosit în diferite domenii HR, cum ar fi recrutarea, selecția, evaluarea performanței și dezvoltarea angajaților. O cunoaștere solidă a tehnologiei ne va ajuta să identificăm oportunitățile și provocările asociate utilizării AI în HR.

Integrarea AI în procesele HR existente: Odată ce înțelegem cum funcționează AI-ul, următorul pas este să îl integram în procesele HR existente. De exemplu, putem folosi algoritmi de învățare automată pentru a analiza CV-urile și a identifica candidații potențiali, sau putem utiliza chatbot-uri pentru a răspunde întrebărilor angajaților referitoare la beneficii sau proceduri interne. Integrarea AI în procesele noastre ne poate ajuta să eficientizăm activitățile și să economisim timp și resurse.

Dezvoltarea abilităților necesare: Odată cu introducerea AI-ului în managementul HR, vor apărea noi cerințe și nevoi în ceea ce privește abilitățile și competențele angajaților din acest domeniu. Este important să ne pregătim și să ne dezvoltăm abilitățile necesare pentru a lucra eficient cu tehnologia AI și pentru a gestiona schimbările asociate utilizării sale în HR. Acest lucru poate include învățarea despre analiza datelor, învățarea automată, gestionarea chatbot-urilor și multe altele.

Etica și transparența: Pe măsură ce utilizarea AI-ului în managementul HR devine tot mai răspândită, este important să ne asigurăm că aceasta se face în mod etic și transparent. Trebuie să avem grijă să nu perpetuăm sau să amplificăm bias-urile sau inechitățile existente în procesele noastre HR prin utilizarea AI-ului. În plus, trebuie să ne asigurăm că angajații înțeleg cum și în ce scopuri este utilizată tehnologia AI în cadrul organizației și să le furnizăm transparență și claritate în acest sens.

Așadar, pregătirea pentru primăvara AI în managementul HR implică o înțelegere profundă a tehnologiei AI, integrarea acesteia în procesele existente, dezvoltarea abilităților necesare și menținerea unor standarde ridicate de etică și transparență. Prin adoptarea acestor strategii, putem să ne asigurăm că suntem pregătiți să gestionăm și să beneficiem de impactul pozitiv al AI-ului în HR.

Pentru a urmări întreaga prezentare a Adinei Vidroiu, click aici.

Pentru a viziona întreg evenimentul, accesați acest link.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …