Acasa Staffing Orice minune durează trei zile. Sau aproximativ 3 săptămâni, dacă e vorba de concediul de odihnă

Orice minune durează trei zile. Sau aproximativ 3 săptămâni, dacă e vorba de concediul de odihnă

4 min citire
0
0
2,134

Pentru majoritatea angajaților, concediul de odihnă reprezintă acel interval magic în care își propun să ”își încarce bateriile”, după o perioadă solicitantă la locul de muncă. În concediul de odihnă, angajații se pot deconecta de problemele cotidiene de la locul de muncă, pot adopta un program care să le permită relaxarea și recuperarea energiei investite în job, pot petrece mai mult timp cu familia și cu prietenii, pot vizita locuri de interes pentru ei sau pot desfășura activități care necesită mult timp și nu pot fi realizate în afara zilelor și orelor de lucru. Toate acestea contribuie la recuperarea angajatului și reprezintă ingrediente ale unui concediu de succes.

Dincolo de numărul minim de zile de concediu de odihnă, a acorda mai multe zile de concediu angajaților poate reprezenta un avantaj prin care companiile încearcă să își crească atractivitatea pe piața forței de muncă. Majoritatea companiilor acordă mai multe zile de concediu angajaților cu vechime, ca o formă de recunoaștere a fidelității acestora față de organizație și, nu de puține ori, angajații iau în considerare numărul de zile de concediu atunci când își pun problema mutării de la un angajator la altul. Altfel spus, numărul de zile de concediu de odihnă reprezintă o adevărată monedă de schimb între angajat și angajator.

Totuși, are concediul de odihnă într-adevăr beneficiile care îi sunt atribuite? Are concediul de odihnă efectele îndelung așteptate de angajați? Oare chiar ne ”încărcăm bateriile” în concediu și ne întoarcem mai odihniți și cu mai multă energie la locul de muncă?

Deși poate părea paradoxal, datele științifice existente în acest moment nu ne permit să formulăm un răspuns detaliat. Pe de o parte, știm că implicarea în anumite activități aduce beneficii pentru recuperarea angajaților. Pe de altă parte, oare concentrarea acestor activități în perioada de concediu de odihnă este suficientă pentru a ne asigura energie atunci când revenim la lucru?

Care sunt activitățile care ne ajută să ne recuperăm?

Aflați din site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Adina Mărculescu: “Lecția pe care am învățat-o a fost importanța anticipării schimbărilor și a pregătirii pentru situații neprevăzute”

Continental Hotels, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri hoteliere din România, reprezin…