Acasa Editorial HR MANAGER NR 72 – Despre quiet quitting, stres și antrenament neuronal

HR MANAGER NR 72 – Despre quiet quitting, stres și antrenament neuronal

10 min citire
0
0
2,020

Ultima perioadă ne-a fost marcată de schimbări profunde legate de modul în care lucrăm, cum ne raportăm la muncă și ce putem face pentru a ne îmbunătăți performanțele la job, respectiv să ne bucurăm de mai mult timp personal.

În acest număr al revistei HR Manager am abordat toate aceste teme, cu speranța că 2023 ne va găsi mai bine echipați pentru a gestiona situațiile cu care ne vom confrunta.

Așadar, subiectul care dă și coperta este despre antrenamentul neuronal pentru mintea managerilor din România. Pornind de la o nevoie personală, Costin Dămășaru a creat Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, unde se folosesc metode eficiente și non-invazive cu scopul de a îmbunătăți activitatea profesională, de a modela un comportament mintal și emoțional echilibrat sau pentru a combate afecţiuni medicale precum depresia, insomnia, anxietatea, afecţiuni din spectrul autist, ADHD sau boli neurodegenerative.

De asemenea, cu ajutorul programului de antrenament neuronal folosit la Centrul Veruvis se pot îmbunătăți capacitățile managerilor, CEOs și angajaților pentru a funcționa în scenarii solicitante și stresante, prin folosirea celor mai noi tehnologii și proceduri de neuroterapie alături de o abordare inter-, trans-, multi-disciplinară a fiecărui caz.

Editorul coordonator al revistei, Constantin Pescaru, și-a așternut gândurile pentru anul 2023 în editorial: „mi-am propus ca 2023 să fie anul lui <<mai puțin înseamnă mai mult>> și să continui bunele obiceiuri deprinse în 2022 – adică să încerc să lucrez mai eficient (și nu mai mult), să mă implic în mai puține proiecte, dar care să mă împlinească mai mult (asta înseamnă să spun <<nu>> din când în când) și să-mi planific câte puțin timp pentru mine în fiecare zi”.

Care este percepția colegilor voștri asupra locului în care muncesc? De la interacțiunile cu angajatorul (începând de la primul contact cu recrutorul), până la încheierea colaborării, interval închis); de la cele mai importante momente din carieră, care au avut loc în organizația voastră, până la accesul la tehnologie și spațiul de lucru. Toate alcătuiesc Employee experience (EX), adică percepțiile pe care un angajat le strânge din fiecare „popas“ pe care îl face în călătoria sa profesională, într-o perioadă de timp delimitată de durata contractului de muncă. Descoperă mai multe despre EX din articolul scris de Roxana Mocanu, Chief Game-Changer Officer, Noosfera.

Abordăm subiectul „quiet quitting” (demisia silențioasă) mai întâi din punct de vedere legal. Ce pot face angajatorii ca să crească nivelul de implicare al angajaților aflăm de la Ionuț Stancu, Asociat Senior, Practica NNDKP de Dreptul Muncii.

Continuăm în Cover Story dezbaterea despre „quiet quitting” din perspective multiple:

  • din punct de vedere sociologic cu Daniel David, rectorul UBB;
  • din punctul de vedere al psihologiei individului cu Ana Cristina Predescu; psiholog clinician, psihoterapeut și trainer la Centrul Medical Bellanima
  • din punctul de vedere al organizațiilor și leadershipului cu Adrian Stanciu, consultant și profesor, partener și decan asociat al Bucharest International School of Management;
  • din punct de vedere al psihologiei organizaționale cu Lavinia Țânculescu-Popa, lector univ. dr. la Facultatea de Psihologie din cadrul UHB și membru în Comitetul Director al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională;
  • din punct de vedere al unui consultant și formator în Resurse Umane, cu Andra Pintican, fondatoarea proiectului „Școala de HR“.

În continuare am vorbit despre nevoia de a îmbunătăți partea de employee experience cu Mădălina Borșoș, Country Manager Elanor Solutions România, dar și despre importanța mișcării pentru bunăstarea angajaților cu Alina Leonte, HR Manager, World Class România.

Am discutat în cadrul rubricii Q&A și despre cele mai importante priorități ale HR-ilor în anul 2023. Invitatele noastre au fost Luiza Müller, HR Director Orange România și Georgeta Elisei, Head of HR Penny România. Acestea ne-au împărtășit insight-uri valoroase despre evoluția rolului de HR în companii, nevoile oamenilor și schimbările care se preconizează în ceea ce privește resursele umane.

Apoi am făcut prezentarea celor mai recente evenimente organizate de noi. Leadership Reset a avut ca temă evoluția leadershipului din țara noastră, iar cea de-a XVI-a ediție a evenimentului „Fast Forward. Organizația viitorului“ a avut ca temă centrală „Human Design for Employee Experience: Trends for 2023“. Foarte multe lucruri valoroase și aspecte importante s-au discutat în cadrul acestor evenimente, așa că vă invităm să lecturați cronicile lor.

Vrem să fim creatori de viitor în România” – despre acest manifesto ne vorbește pe larg Dana Cavaleru, director executiv HR Club.

Agilitatea companiilor românești era relativ scăzută, conform unei cercetări realizate de experții McKinsey în 2020, primul an de pandemie, care a inclus 416 companii cu peste 250 de angajaţi, din diverse industrii. În articol am analizat fenomenul și am prezentat câteva soluții importante.

Cât despre stresul nostru cel de toate zilele, iată că există câteva soluții practice care pot reduce nivelul la unul acceptabil în fiecare zi. Le prezentăm pe toate în acest număr al revistei.

Iar la final vorbim despre cei 20 de ani împliniți de Revista CARIERE și gala care a premiat niște români extraordinari.

La bună citire!

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Pescaru Constantin
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

HR CULTURE EXCELLENCE, cu Andreea Videanu, Director HR Servier Pharma România

Am invitat câțiva directori de HR din România care au reușit să implementeze cu succes div…