Este tot mai evident că ne aflăm într-un plin proces de pivotare a conceptului dezvoltării profesionale, iar înțelegerea complexității fiecărui individ în parte, devine un element vital în cadrul oricărui program organizațional cu impact în workforce. Neurotehnologia este cea care reușește să împuternicească oamenii să acceseze resursele interioare cu ajutorul tehnologiei si își propune să îmbunătățească capacitățile umane și să ajute multe aspecte ale vieții umane, de la tratarea afectiunilor emoționale la îmbunătățirea eficientei și potențialului de învățare, la îmbunătățirea capacităților de a funcționa în scenarii solicitante și stresante.
Dacă este utilizată în mod responsabil, neurotehnologia – în care tehnologia interacționează direct cu neuronii umani – poate fi utilizată pentru a înțelege și a vindeca boli grele, cum ar fi Alzheimer și boala Parkinson, și pentru a ajuta la dezvoltarea membrelor protetice și a logopediei.
Dar, dacă este lăsată nereglementată, neurotehnologia ar putea duce la cele mai grave excese corporative și de stat, inclusiv poliție discriminatorie și încălcări ale vieții private, lăsându-ne mintea la fel de vulnerabilă la supraveghere ca și comunicaţiile noastre.
Despre ce înseamnă antrenament neuronal, ce dezvăluie harta creierului realizată prin enecefalogramă si cum pot fi folosite neurostiinta si neurotehnologia pentru a maximiza potențialul fiecărei persoane în parte în vederea obținerii performanței personală și organizatională sunt doar câteva întrebări la care Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru, Fondator și Director General Veruvis, a răspuns în cadrul evenimentului Fast Forward. Organizația Viitorului, organizat de Revista HR Manager, în parteneriat cu HUMANISTIC.
Oamenii se confruntă cu noi provocări emoționale complexe, care sunt prezente atât la locul de muncă, dar și în viața personală. Iar poate acum, mai mult ca niciodată, aparținem unei societăți și unui spațiu de lucru în continuă transformare, cu multe incertitudini. Ca parte a acestei noi ere, nevoile noastre emoționale s-au diversificat atât de mult încât am ajuns într-un punct în care este absolut necesar să primim ajutor pentru a face performanță sau pentru a face față stresului. Cei mai mulți dintre managerii și antreprenorii cu care au lucrat Costin Dămășaru și echipa sa erau afectați de stresul și teama de a nu duce sarcinile până la capăt, de burnout, anxietate, depresie, insomnie sau aveau nevoie de îmbunătățirea controlului emoțional, controlul impulsurilor. Cu ajutorul neurotehnologiei folosite la Centrul Veruvis, se pot îmbunătăți capacitățile managerilor/CEOs/angajaților pentru a funcționa în scenarii solicitante și stresante, prin folosirea celor mai noi tehnologii și proceduri de neuroterapie alături de o abordare inter-, trans-, multi-disciplinară a fiecărui caz. Programul de antrenament neuronal BM-BCI (Brain Mapping – Brain Computer Interface), utilizat în cadrul centrului Veruvis pentru mai mult de 2.500 de clienți din zona corporate, reprezintă o abordare extrem de eficientă și, cel mai important, noninvazivă, ce urmărește optimizarea oscilațiilor neuronale ale creierului uman. Prin intermediul antrenamentelor neuronale BM-BCI urmărim să crească nivelul de atenție și concentrare, să se îmbunătățească controlul emoțional și capacitatea de a face față stresului (sstfel, creierul managerului învață cum să gestioneze contextele și momentele cu încărcătură emoțională puternică. Totodată, antrenamentul neuronal BM-BCI® crește capacitatea creierului de a se concentra pe sarcinile importante pentru perioade prelungite de timp) și să se încetinească declinul cognitiv.
Mai multe despre subiect aflați din prezentarea de aici.
Pentru a vizualiza înregistrarea integrală a evenimentului, accesați pagina oficială.