Acasa Agenda HR Cum au evoluat nevoile angajaților în noua realitate a muncii noastre?

Cum au evoluat nevoile angajaților în noua realitate a muncii noastre?

5 min citire
0
0
1,081

Forțele tehnologice și sociale transformă modul în care se face munca, cine o face și chiar cum arată munca.

Cum ar putea arăta munca mâine?

Rezultatele muncii sunt o preocupare fundamentală pentru orice afacere. Dar astăzi, efectele produse de pandemie par să conducă la  schimbări semnificative atât în muncă, cât și în forța de muncă. Noile tehnologii digitale și de comunicații schimbă modul în care se desfășoară munca. Creșterea economiei și progresele în inteligența artificială schimbă cine face treaba. Chiar și întrebarea „Cum arată munca?” este în curs de examinare, deoarece o piață în continuă evoluție determină organizațiile să exploreze noi modele de afaceri.

În fața acestor forțe tehnologice și sociale, ar putea fi imperativ ca întreprinderile să-și regândească abordările cu privire la cum, cine și ce a muncii în moduri fundamentale, poate chiar transformatoare. Și, ca de obicei, nu par să existe răspunsuri simple. Deși anticipăm că viitorul muncii va fi mai bun în unele privințe decât multe dintre realitățile noastre actuale, anticipăm, de asemenea, multe turbulențe. Complexitatea a ceea ce urmează îi poate face pe mulți lideri de afaceri să se simtă ca și cum ar naviga în ape necunoscute, mai degrabă decât să aibă cursuri previzibile de acțiune.

Adaptarea la noile realități

Noile realități pot prezenta o serie de oportunități. Dar pentru a le valorifica, va trebui să găsim noi modalități de a alinia instituțiile, organizațiile și indivizii între ele pe fondul schimbărilor rapide ale pieței. Liderii organizaționali și lucrătorii individuali vor trebui probabil să investească timp și efort pentru a-și da seama cum să lucreze împreună, sau cel puțin să evite să lucreze în scopuri transversale, în lumea actuală și viitoare a muncii. Cu toate acestea, acest lucru ar putea asigura că viitorul muncii este atât productiv, cât și plin de satisfacții pentru toate părțile.

Captarea valorii inerente în fiecare dintre aceste noi realități ar putea necesita multe schimbări. Ar putea implica lucrări de reinginerie pentru a profita de progresele tehnologice. Aproape inevitabil, liderii organizaționali de astăzi vor avea nevoie de mult curaj pentru a-și răsturna modelele de lucru existente pentru a introduce o întreprindere mai agilă și mai diversă.

Codruț Nicolau, Director General, Edenred Romania și Benefit Systems și Iulia Buciuman, Managing Partner, HUMANISTIC, au discutat despre cum au evoluat nevoile angajaților în noua realitate a muncii noastre, cum au susținut companiile angajații în „noul normal” prin intermediul platformei Benefit și cum s-a adaptat piața beneficiilor extrasalariale la noile realități în cadrul evenimentului Best Employer Fest, organizat de Revista HR Manager și HUMANISTIC în data de 8 iunie 2022.

Puteți vizualiza mai jos discuția dintre Codruț Nicolau și Iulia Buciuman:

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…