Acasa Performance Lucrul de acasa: bun pentru spirit, nociv pentru cariera?

Lucrul de acasa: bun pentru spirit, nociv pentru cariera?

4 min citire
0
0
606

Oare ce relatie exista intre „lucrul de acasa” si „cariera”? Pot functiona aceste doua concepte pentru aceeasi persoana? Sunt o multime de oameni care muncesc de acasa si o multime de sfaturi despre cum poti sa iti cresti productivitatea de unul singur, despre cum sa fii motivat, despre cum sa comunici online. Si nu ma refer aici la antreprenori, ci la cei cu statutul de angajati.

Un sondaj realizat in 2013 de compania Korn/Ferry International, specializata in executive search, arata ca in timp ce lucrul de acasa permite unui angajat sa ajusteze balanta munca-viata personala, tot lucrul de acasa poate limita si ascensiunea in cariera a respectivului angajat.

Acum, puteti spune ca din moment ce angajatul prefera sa lucreze de acasa inseamna ca nu este prea interesat de o cariera. Ei bine, nu cred ca trebuie sa plecam de la aceasta premisa, intrucat nu cunoastem motivatiile fiecaruia. Dar sa vedem ce ne mai dezvaluie rezultatele sondajului:

  • Majoritatea executivilor considera ca lucrul de acasa contribuie la cresterea productivitatii si totodata permite angajatilor parinti sa isi continue cariera;
  • Aproximativ 80% dintre respondenti au spus ca organizatiile lor permit angajatilor sa lucreze de acasa, in timp 94% considera ca lucrul de acasa este o optiune foarte viabila pentru angajatii-parinti.

Un alt sondaj, realizat tot de Korn/Ferry in 2012, dezvaluie ca 80% dintre femeile aflate in pozitii executive considerau ca posibilitatea de a se conecta la locul de munca indiferent de loc si timp le-a ajutat sa mentina un mai bun echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Si totusi, 60% dintre respondenti considerau totodata ca aceasta forma de munca poate limita ascensiunea in cariera.

„In timp ce lucrul de acasa poate avea beneficii atat pentru angajat, cat si pentru companie, poate conduce si la un fel de invizibilitate, ce poate limita oportunitatile de cariera. Este foarte important ca cei care lucreaza de acasa sa fie cat mai conectati de colegi si lideri”, a spus Ana Dutra, CEO al Korn/Ferry, potrivit workforce.com.

Astfel, judecand dupa rezultatele acestor studii, lucrul de acasa are beneficiile sale, mai ales pentru angajatii-parinti, insa nu trebuie sa pierdem din vedere beneficiile prezentei fizice la locul de munca.

Voi ce parere aveti? Cat de mult poate prejudicia lucrul de acasa posibilitatea de a ne construi o cariera? Va invit sa ne  impartasiti prin comentarii opinia voastra sau chiar propria poveste.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…