Acasa Staffing 5 moduri prin care poți reduce stresul la locul de muncă în perioada sărbătorilor

5 moduri prin care poți reduce stresul la locul de muncă în perioada sărbătorilor

6 min citire
0
0
521

Perioada sărbătorilor poate veni pentru angajați cu o presiune suplimentară. Programul mai lung, pentru a acoperi toate cerințele clienților, munca făcută în avans, pentru a reuși să fie la zi cu toate și pentru perioada vacanței de iarnă, dar și atingerea rezultatelor stabilite la începutul anului reprezintă câteva dintre motivele pentru care stresul de sărbători printre angajați este o realitate. Iar această problemă poate afecta chiar activitatea firmei, dacă nu este gestionată corect și în timp util.

5 moduri prin care poți reduce stresul la locul de muncă în perioada sărbătorilor:

  1. Investește într-o desfășurare mai bună a activității

Spre exemplu, pentru cei care lucrează în retail, perioada sărbătorilor este mai aglomerată ca niciodată. Tocmai din acest motiv, ca angajator, e important să te asiguri că angajații tăi au la dispoziție cele mai noi și performante soluții ca activitatea lor să decurgă perfect. În cazul de față, caută să aduci cele mai noi și mai utile programe de gestiune pentru magazine și fă-le astfel viața mai ușoară angajaților tăi, mai ales în această perioadă din an.

  1. Ajută-i să lucreze mai bine în echipă

Înainte de a intra în cele mai fierbinți zile din acest sfârșit de an din punct de vedere al activității, organizează un team building și alte activități care promovează munca în echipă, comunitatea și relațiile interumane între angajații tăi. Ei vor lucra întotdeauna mai bine dacă vor rămâne conectați ca prieteni și în afara locului de muncă. Dincolo de posibilitatea de a-i ajuta să se cunoască mai bine, ei vor căpăta încredere unul în celălalt, factor vital pentru orice firmă.

  1. Recompensează-i pentru efortul suplimentar

Dacă perioada este mai stresantă, atunci recompensează-i suplimentar cu bonusuri sau beneficii. Vor simți că munca lor, efortul depus și stresul suportat vor fi răsplătite și că tu, ca angajator, ești mereu atent atunci când vine vorba despre nevoile angajaților tăi. Iar aceste lucruri nu vor genera decât plusuri pentru firma ta.

  1. O noapte doar pentru ei

Orice final de an trebuie să vină la pachet cu o petrecere a firmei. Fă-ți angajații să uite pentru o noapte de termene limită, probleme și obligații și scoate-i pe toți în oraș pentru o petrecere cu toți cei de la birou. Vei vedea că va elimina tensiunile din firmă și va ajuta la o închegare mai bună a echipei.

  1. Un mesaj de mulțumire pentru toată activitatea din ultimul an

Fie că e o scrisoare, un email sau un mesaj comun ori privat, obișnuiește-te să le mulțumești mereu angajaților tăi, la sfârșit de an, pentru munca depusă în ultimele 12 luni. Evită să speli rufele murdare ale companiei într-un mesaj adresat grupului și caută să consolidezi încrederea în echipă, în activitatea firmei și în valoarea muncii pe care ei o depun zi de zi acolo.  

Aceste câteva idei nu numai că te vor ajuta să închei anul cu bine, dar, mai important, îți vor da energie suplimentară să începi următorul an într-un ritm bun, susținut, cu o echipă legată și capabilă să ducă planurile firmei mai departe, la un nivel mai înalt.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Roman Samborskyi

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…