Acasa Staffing 5 lucruri pe care le caută tinerii la un job

5 lucruri pe care le caută tinerii la un job

7 min citire
0
0
1,406

Salariul nu mai reprezintă de ceva timp singurul aspect atractiv al unui loc job. Mai ales pentru noile generații. Există acum alte lucruri care-i fac să aplice pentru o anumită poziție și pe care tinerii le caută. 

În lumea modernă în care timpul este extrem de prețios, aspirațiile și prioritățile tinerilor cu privire la locul de muncă au evoluat semnificativ. Dincolo de simpla necesitate de a câștiga un venit, aceștia caută în prezent oportunități de muncă care să le ofere mai mult decât atât. Iată, așadar, care sunt cele mai importante cinci lucruri pe care tinerii le caută la un job.

  1. Caută un echilibru între viața profesională și cea personală

Pentru cei mai mulți tineri, locul de muncă ideal trebuie să le ofere timp și pentru viața personală. Cu alte cuvinte, ei acordă o importanță deosebită echilibrului dintre viața profesională și cea personală și vor să aibă un loc de muncă în care angajatorul le respectă timpul personal. De asemenea, își doresc un job flexibil în ceea ce privește orarul de lucru, posibilitatea de a lucra de la distanță și concedii suficiente. Această dorință vine din recunoașterea faptului că satisfacția în viață nu se limitează doar la succesul profesional, ci include și confortul psihic și emoțional.

  1. Caută un loc de muncă cu aceleași valori ca ale lor

Cultura organizațională joacă un rol important în atragerea tinerilor. Ei caută companii ale căror valori se aliniază cu propriile lor principii și care promovează un mediu de lucru pozitiv, incluziv și etic. Cei mai mulți tineri își doresc să simtă că fac parte dintr-o comunitate la locul de muncă. Astfel, ei apreciază un loc unde pot colabora, unde toată lumea îmbrățișează comunicarea asertivă și unde sunt tratați cu respect și egalitate.

  1. Caută oportunități de dezvoltare profesională și acces la cursuri de specializare

Un alt aspect pe care-l iau în considerare tinerii este posibilitatea de a se dezvolta și de a-și crește șansele de evoluție. Tocmai de aceea, ei pun mare accent pe  oportunitățile de formare, atelierele de lucru, cursurile de specializare și orice altă formă de educație care le poate îmbunătăți competențele și le poate asigura avansarea în carieră. Acesta este și motivul pentru care acele companii care investesc în dezvoltarea angajaților lor tind să atragă și să păstreze tinerii pregătiți, muncitori și talentați.

  1. Caută un job care pune accent pe responsabilitate socială

Ceea ce-i face extraordinari pe tinerii de azi este atitudinea și grija lor pentru problemele sociale și de mediu. Tocmai de aceea, când sunt în căutarea unui loc de muncă, ei sunt atenți și își doresc să lucreze pentru companii care își asumă responsabilitatea de a avea un impact pozitiv asupra societății și mediului înconjurător. De asemenea, tinerii apreciază angajatorii care pun în practică politici de sustenabilitate, care sunt implicați în activități caritabile și care își folosesc resursele pentru a aduce schimbări pozitive în lume.

  1. Caută siguranță și stabilitate financiară

Și, nu în ultimul rând, pe lângă flexibilitate și dezvoltare, tinerii își doresc și securitate și stabilitate financiară. De aceea, caută joburi care să le ofere salarii competitive, beneficii suplimentare și o anumită garanție că locul lor de muncă va fi sigur pe termen lung. Acest lucru le permite să-și facă planuri de viitor și să se simtă apreciați pentru munca pe care o depun.

În concluzie, tinerii nu mai caută doar un loc de muncă. Ei caută un loc unde pot crește, învăța, și unde se pot simți valorizați atât ca profesioniști, cât și ca oameni. Companiile care recunosc și răspund acestor nevoi sunt cele care vor reuși să atragă și să păstreze tineri valoroși.

Sursă foto: Freepik.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Demisia de la actualul job: 4 sfaturi utile despre cum să te comporţi în ultimele zile de lucru

Aşa cum te străduieşti mereu să faci o primă impresie cât mai bună, la fel ar trebui să pr…