Acasa Staffing 5 idei de afaceri sezoniere care îți vor mări considerabil suma din conturi

5 idei de afaceri sezoniere care îți vor mări considerabil suma din conturi

8 min citire
0
0
512

Afacerile sezoniere au numeroase avantaje, însă cele mai mari sunt legate de profiturile pe care le poți obține rapid, de faptul că nu trebuie să te ocupi constant de ele și avantajul de a-ți putea păstra jobul, fără să riști un eșec în business și să rămâi fără slujbă.

Există numeroase opțiuni pentru cei care vor să își încerce norocul în antreprenoriat. Iar vestea bună este că acest tip de afaceri sunt cele pe care le poți înființa cu puțini bani și nu ai nevoie de mult pentru a le întreține. De exemplu, îți poți angaja oameni doar atunci când ai nevoie, cu ajutorul leasingului de personal, astfel că nu va trebui să te confrunți cu situații neplăcute, în care ești nevoit să concediezi angajați sau să îți bați capul cu recrutarea în fiecare an. După cum vezi, aceasta este soluția cea mai eficientă pentru cei cu afaceri sezoniere și nu e deloc surprinzător că atât de mulți antreprenori se folosesc de ea.

În plus, nu ai întotdeauna nevoie să cumperi un spațiu pentru a-ți desfășura activitatea, în funcție de domeniul spre care te orientezi. Trebuie să știi că afacerile din turism sunt cele mai populare, iar aici competiția este mare. Iată care sunt cele mai bune idei de afaceri sezoniere:

„Food truck”, senzația festivalurilor de mâncare

O gheretă ambulantă unde să vinzi tot felul de preparate gustoase și rapide pentru trecători își poate scoate rapid investiția și îți poate aduce profituri frumoase. Locurile din centrul orașului, parcurile sau festivalurile de mâncare sunt cele mai bune pentru a-ți așeza toneta și a-i ademeni pe trecătorii înfometați. Pizza, hotdogs, hamburgeri sau delicatese – toate vor avea succes, mai ales dacă alegi un loc în care competiția nu e prezentă.

Parcul de aventuri, distracția inedită a turiștilor

O investiție considerabilă, dar cu viitor. Parcurile de aventuri s-au extins în ultimii ani, în încercarea de a satisface nevoia de distracție și adrenalină a turiștilor. Dacă până acum acestea erau mai populare la mare sau la munte, recent ele au început să apară și în apropierea marilor orașe, unde sunt luate cu asalt de locuitorii care rămân în oraș în weekenduri. Parcurile acvatice, parcurile de distracții sau cele de sport sunt preferatele oamenilor, așa că nu vei duce lipsă de clienți.

Magazin online cu cadouri sezoniere, o idee bună câteva zile pe an

Un magazin online în care să vinzi cadouri pentru Paște, Crăciun, Anul Nou sau Ziua Îndrăgostiților va avea succes câteva zile pe an, însă câștigurile vor fi remarcabile, mai ales dacă vinzi lucruri handmade sau unicat. Există pe piață o tendință a consumatorilor de a se orienta spre cadouri deosebite, pe care nu le pot cumpăra din orice centru comercial. Cel mai bine este să colaborezi cu o firmă care produce astfel de lucruri, dar nu are un canal larg de distribuție și să împarți profitul cu ea, dacă nu vrei să fabrici chiar tu produsele pe care le vinzi.

Pensiunea de vacanță, o investiție pe termen lung

Achiziționarea unei pensiuni de vacanță la mare sau la munte presupune un efort financiar semnificativ, iar amortizarea se face în câțiva ani de activitate. Cu toate acestea, o pensiune îți asigură un venit anual constant la munte și sezonier la mare, unde prețurile sunt mai mari pe timpul verii. Ai nevoie doar de câteva persoane care să se ocupe de cazarea turiștilor și de menținerea curățeniei, dacă nu vrei să gestionezi de la fața locului afacerea.

Cafeneaua sau grădina de vară, locul de refugiu al orășenilor

Pe timpul verii, terasele din oraș sunt pline de oamenii care se răcoresc la o bere și au ieșit cu prietenii să se distreze. La foarte mare căutare sunt însă grădinile de vară, care le oferă oamenilor un loc de refugiu în natură, printre copaci și flori, departe de asfaltul încins al orașului. O astfel de afacere poate fi începută încă din primăvară și va fi frecventată de clienți până la început de toamnă, când vremea se răcorește.

Care dintre aceste idei îți sună cel mai bine? Care crezi că ar avea cel mai mare succes?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Kinga

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …