Un program echilibrat, un salariu atractiv și beneficii, așa arată, în cea mai mare parte, lista unui tânăr din generația millennials, născut între 1980 și 2000, care își caută un loc de muncă în acest moment. În ciuda faptului că există concurență între potențialii angajați, firmele sunt conștiente că același tip de concurență s-a dezvoltat și între ele. Domenii precum IT-ul sunt în acest moment printre cele mai ofertante de pe piață, iar tinerii aleg să renunțe la vechimea dintr-o firmă pentru avantajele de moment obținute schimbând periodic angajatorul. Tocmai din acest motiv, firmele mici sau companiile multinaționale trebuie să vină mereu cu pachete atractive de beneficii pentru angajați, dar și pentru cei care participă la interviuri de angajare.
10 beneficii pe care un tânăr le vrea de la angajatorul său:
- Flexibilitate
Un factor extrem de important pentru un tânăr care caută echilibru între viața personală și cea profesională. Un program încărcat, care l-ar putea rupe de activitățile sociale, precum spectacole, călătorii și evenimente speciale, ar putea fi un motiv de refuz al unui job. Pasiunile trebuie întreținute, şi tocmai din acest motiv factorul financiar trebuie dublat de cel al timpului.
- Avantaje financiare
În pachetul de beneficii extra-salariale, tichetele de masă joacă un rol important. Legea tichetelor de masă publicată în Monitorul Oficial în luna mai a acestui an a crescut valoarea unui tichet, ceea ce poate rotunji destul de mult salariu unui tânăr angajat din generația millennial. Având un regim de impozitare diferit, tichetele de masă au avantaje atât pentru angajat, dar și pentru angajator. Pentru acesta din urmă, tichetele sunt 100% deductibile, în timp ce angajatul e scutit de plata taxelor salariale, urmând să achite doar impozitul de 16% pe venit. Tichetele de masă pot fi folosite în majoritatea unităților alimentare, dar și în cantine și restaurante.
- Abonamente la sală
Un contract corporate semnat cu un lanț de săli de sport și fitness poate fi un factor care îl va motiva pe angajat. Compania promovează astfel un stil de viață sănătos, în timp ce angajatul poate să facă mișcare fiind scutit de plata unor sute de lei.
- Carduri de reduceri
O altă zonă importantă și atractivă pentru potențialii angajați. Cardurile de reduceri sunt deseori extrem de apreciate și utilizate de angajații care profită astfel de prețuri mult mai bune pentru achiziționarea bunurilor preferate.
- Traininguri gratuite
Este o zona des utilizată de către corporațiile care încearcă să îi aducă la zi pe cei mai noi dintre angajați și să îi pună la curent pe toți cu ultimele tendințe și tehnologii din domeniile lor de activitate. Un astfel de training poate fi extrem de costisitor pentru cei care vor să le urmeze individual, astfel că această zonă nu trebuie în niciun caz neglijată.
- Asigurare privată de sănătate
Este una dintre primele curiozități pe care un tânăr le are în clipa în care i se prezintă oferta salarială a unei firme. O asigurare în sistemul privat de sănătate poate ușura viața angajatului tău, prin organizarea mai bună, cozile mai mici și serviciile mai rapide.
- Telefon mobil și abonament
O armă cu două tăișuri de multe ori pentru angajat, un telefon mobil cu abonament poate fi felul prin care angajatorul se asigură că poate oricând să stea în legătură directă cu angajatul său. Pentru angajați, un astfel de beneficiu poate reprezenta o factură lunară în minus.
- Scutirea transportului către muncă
Pentru angajații care se deplasează cu mașina la muncă, firma poate gândi pachete tip un plin pe lună prin contracte cu anumite lanțuri de benzinării din țară.
- Mediu de lucru nonconformist
Spații de relaxare, frigidere cu sucuri naturale și, de ce nu, fructe proaspete. Tinerii nu caută numai un loc de muncă, ci și un mediu în care să se simtă reprezentați. De multe ori, un loc mai puțin rigid, cu birouri îngrămădite, poate atrage mai mult chiar și decât o ofertă financiară spectaculoasă. Pentru că de multe ori se întâmplă să petreacă mai multe ore la locul de muncă decât acasă, e important ca angajații să simtă că mediul este relaxant, deschis și primitor.
- Posibilitatea de a lucra remote
Eficiența este cheia în companii, dar ea nu trebuie să vină neapărat din spatele unui birou închis. Există angajați care, pentru un maximum de concentrare, preferă să lucreze din parc, de acasă sau de la o cafenea.
Tânăr, fără experiență, cu multe cerințe și visul de a câștiga un salariu mare. Există și această categorie care nu poate fi mulțumită indiferent de oferta primită. Angajatorii trebuie însă să găsească mereu o soluție, precum cele enumerate mai sus, prin care poate convinge un millennial că cel mai mare beneficiu pe care îl va primi va fi un spațiu care îl va ajuta să crească și în care se va simți ca acasă.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright By GaudiLab