Agenda HR — 06 December 2021

A doua zi a celei de-a XI-a ediții a seriei de evenimente FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI care a avut ca subiect:  THE CULTURE OF TRUST & AGILITY a debutat cu Madi Rădulescu, Managing Partner MMM Consulting. Ea ne-a propus o analiză a ceea ce funcționează mai puțin în dezvoltarea acestui mindset și câteva modalități de accelerare a modului de gândire agil, la lideri și nu numai. “Pentru a deveni realitate și a descrie un nou mod de funcționare al echipelor și organizațiilor, agilitatea trebuie întâi însușită în mentalitatea fiecăruia dintre noi. A deveni mai agil este o schimbare în sine, care ne ajută să facem față mai bine provocărilor” ne spune Madi Rădulescu.

Prezentarea s-a numit Agilitatea ca mindset – Ce funcționează, ce nu funcționează în munca agilă? Madi Rădulescu a răspuns la întrebarea: De unde vine nevoia de agilitate și a arătat faptul că tranziția la organizația agilă este o călătorie lungă. Și a argumentat : Ierarhia trebuie înlocuită cu o rețea scalabilă de echipe „flexibile” și „colaborative” – o paradigmă a controlului. Disponibilitatea pentru schimbare este esențială – o paradigmă a temerilor și încrederii. Construcția proactivă de echipe cu înaltă reziliență – o paradigmă a relației cu viitorul. Ritmul schimbării nu ne mai permite dezvoltarea și utilizarea de „metode” ci ne cere o mentalitate, un mod de a gândi, de a ne comporta, de a fi.

Ea a mai vorbit și despre pricipiile lucrului agil pentru buna funcționare a companiei. Care este Mindset-ul – sau cum vedem lumea – a fi agil necesită o schimbare personală profundă, iar Agilitatea trebuie privită ca o aspirație la care se va contribui permanent.

De ce nu funcționează agilitatea în organizații:

Provocarea #1: Rezistența la schimbare și șocul cultural între valorile companiei și valorile agile.
Provocarea #2: Lipsa sprijinului și implicării managementului.
Provocarea #3: Lipsa ownership în echipe. Rezistența la nivel de echipă.
Provocarea #4: Procese și practici inconsecvente.
Provocarea #5: Comunicare și colaborare defectuoasă.
Provocarea #6: Instrumente și măsurători fragmentate.
Provocarea #7: Lipsă training și înțelegere a principiilor.

Madi Rădulescu ne-a spus cum putem cultiva agilitatea și a oferit câteva teme de reflecție și inspirație.

Evenimentul este organizat de Revista HR Manager cu sprijinul Humanistic și a avut loc pe 24 și 25 NOIEMBRIE, 2021.

Aici puteți viziona discursul susținut de Madi Rădulescu.

Aici puteți viziona întreg evenimentul.

Comentarii

Share

About Author

Marilena

(0) Readers Comments

Leave a Reply