Acasa Agenda HR Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?

Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?

5 min citire
0
0
671

de Atena Enea

Revista CARIERE vă invită, pe 2 iunie, la Hotel Crowne Plaza Bucureşti, la o nouă călătorie personală în sfera VALORILOR, din seria conferinţelor – DIALOGURI NECESARE. O întâlnire cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?”

Avem uneori impresia că funcţionăm după o reţetă ce nu ne aparţine, că valori precum toleranţa, bunătatea, sinceritatea sunt „predefinite” şi tindem să le asimilăm ca atare. Am ajuns să tolerăm comportamente imorale doar pentru că este „politic corect” să evităm conflictele şi părerile contrare.

Atunci, ce mai înseamnă, de fapt, toleranţa?

„Toleranța înseamnă a nu penaliza prompt și acru tot ce nu-ți place, a nu exclude ceea ce nu te include, a lăsa loc pentru «altfel», a nu înlocui persuasiunea prin constrângere”. – Andrei Pleșu, Dialoguri de duminică.

„Traversăm azi o criză a toleranței…ne plătim intoleranțele trecutului cu incapacitatea de a mai detecta, azi, intolerabilul. Riscăm să sucombăm sub hiperbola propriei toleranțe”. – Gabriel Liiceanu, Dialoguri de duminică.

Conferința le este dedicată tuturor celor care își caută argumente, inspirație și curaj pentru a discerne între TOLERANȚĂ – ca valoare universală și INTOLERABIL – care ne amenință echilibrul personal și social.

Învățăm împreună despre:

  • Toleranța și formele ei : complezența, indiferența, indulgența, resemnarea, lașitatea intelectuală;
  • Importanța DEZACORDULUI când vorbim despre TOLERANȚĂ;
  • Măsura în care a devenit toleranța eticheta corectitudinii politice în societate, dar și în companiile în care lucrăm;
  • Cum am ajuns să tolerăm comportamente imorale doar pentru că este „politic corect” să evităm conflictele și părerile contrare;
  • Măsura în care TOLERANȚA este „DREPTUL” celui care deține puterea și ce se întâmplă când superiorul, liderul devine de netolerat;
  • Când și cum luăm atitudine față de intolerabil, fără a ne pune în pericol libertatea, cariera, viața;
  • Cum poate deveni TOLERANȚA o vulnerabilitate, „un călcâi al lui Ahile” al societății în care trăim.

Mai multe detalii despre vorbitori, agendă și înscriere puteți găsi pe site-ul evenimentului: www.dialoguri-necesare.ro.

Partener de networking: BIA, Indaco Systems

Cu sprijinul: Fundaţia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen România, Asociaţia ERUDIO, PWN România, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu , BNI România, 5 O’Clock, UBER.

Parteneri media: Revista HR Manager, HR Club, Biz, Wall-Street, Forbes, Elevate, RFI România, Librăriile Humanitas, Radio România Cultural, Doingbusiness.ro, Ziare.com, Business24.ro, Business Woman, Portal HR, Radio Europa FM.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…