Acasa Agenda HR Studiu: 2 din 3 angajați spun că munca de birou le-a adus kilograme în plus

Studiu: 2 din 3 angajați spun că munca de birou le-a adus kilograme în plus

6 min citire
0
0
528

Cele mai multe persoane se așteaptă ca o viața profesională activă să le ajute să-și mențină greutatea, însă, potrivit celui mai recent studiu eJobs, 2 din 3 angajați spun că s-au îngrășat în ultimul an. Respondenții la sondaj menționează lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creșterea în greutate.

Astfel, pentru cei 66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceștia enunțând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrășat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 și 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg.

Un procent de 58% dintre participanții la sondaj au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiți sau neavând timp.

Cei care spun că practică regulat sportul se află și în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajații au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala și mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenți ca fiind vinovate într-o proporție mare și foarte mare de acest aspect.

Majoritatea persoanelor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi și se culcă după ora 23:00

75% dintre cei chestionați consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri etc.), iar aproape jumătate dintre participanții la studiu consideră că snack-urile se numără printre factorii care cauzează creșterea în greutate.

Astfel, dintre cei care declară că s-au îngrășat în ultimul an, jumătate (49%) consumă produse care conțin făină și zahăr de câteva ori pe zi.

Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00.

În același timp, grupul persoanelor care si-au mentinut greutatea are cea mai mare pondere (50%) pentru categoria celor care merg la somn devreme, până în ora 23:00.

13,4 lei este media costului pentru masa de prânz a angajaților români

2 din 10 participanți (19%) la sondaj obișnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese și doar 10% ies la cantină/restaurant.

Mai puțin de jumătate (43%) dintre cei chestionați își aduc pachet de acasă pentru masa de prânz. O treime (29%) obișnuiește să își cumpere mâncare gătita de la cantină/restaurant, 15% preferă snack-urile, iar 11% mâncare de tip fast-food sau pizza.

Majoritatea (75%) respondenților alocă sub 15 lei pentru masa de prânz. O treime (32%) alocă sub 10 lei, 43% – cheltuie între 10 și 15 lei, 19% – între 15 și 20 de lei și doar 6% obișnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017 pe un eșantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 și 45 de ani, 19% având poziție de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O tremie dintre respondenți sunt din București, iar domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt Contabilitate/Finanțe, Bănci, Client Service, Administrație, Secretariat și Vânzări.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Adina Mărculescu: “Lecția pe care am învățat-o a fost importanța anticipării schimbărilor și a pregătirii pentru situații neprevăzute”

Continental Hotels, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri hoteliere din România, reprezin…