Acasa Staffing Semnele prin care îți dai seama că un angajat vrea să își dea demisia

Semnele prin care îți dai seama că un angajat vrea să își dea demisia

7 min citire
0
0
709

Se întâmplă în orice companie chiar și la intervale scurte de timp, ca angajații să aleagă să își dea demisia. Aceștia pot avea motive multiple, începând de la nemulțumirea condițiilor de muncă, relațiile încordate cu colegii sau cu șefii, ori găsirea unor oferte de muncă mai atractive din punct de vedere financiar.

În cazul în care aceste demisii sunt tot mai frecvente este momentul în care conducerea trebuie să își pună un semn de întrebare și să descopere care sunt problemele pentru care oamenii părăsesc acest loc de muncă. Poate fi din cauza condițiilor de muncă sau pur și simplu poate fi vorba despre lipsa de dorință de muncă din partea angajaților.

Dacă dorești să te confrunți cu un număr cât mai mic de demisii într-un timp cât mai scurt, mai ales în cazul angajaților mai vechi și a celor care aduc valoarea firmei, va trebui să fii atent la câteva semne pe care aceștia le pot manifesta din timp.

Productivitate scăzută

Dacă observi că un angajat care se descurca destul de bine în ceea ce îi cerea fișa postului să facă începe să nu mai dea atât de mult randament este posibil să îi fi scăzut interesul pentru jobul din companie. Acesta va face doar sarcinile minime, fără să implice prea mult efort și să se remarce în fața altor colegi.

Învoiri destul de dese

Foarte puțini angajați demisionează înainte să își găsească un alt loc de muncă. De aceea își vor depune un CV online și pentru a merge la interviuri vor fi nevoiți să se învoiască mai des de la locul de muncă. Dacă observi că un angajat are nevoie să plece des de la muncă în timpul zilei este posibil să dorească să își schimbe locul de muncă.

Apartenența scăzută la echipă

Atunci când o persoană nu mai dorește să facă parte dintr-o echipă, se retrage cumva și nu mai participă la discuții sau glume. Cel mai probabil nu se mai simte în largul ei în acel mediu. Această detașare față de echipa de lucru poate fi un semn al dorinței de a se detașa de companie.

Neimplicare în proiecte pe termen lung

În cazul în care un angajat prezintă brusc lipsă de interes pentru a se implica în proiecte pe termen lung poate fi un semn că nu se mai vede în viitorul apropiat în acea companie. Acest semn nu trebuie ignorat mai ales atunci când este vorba despre un angajat valoros.

Exprimarea frecventă a nemulțumirilor

Mulți angajați încep să devină nemulțumiți chiar și din lucruri minore atunci când nu își mai doresc un anume loc de muncă. Aceștia încep să verbalizeze tot ceea ce îi nemulțumește pentru că din partea lor nu au nimic de pierdut, oricum își vor da demisia în viitorul apropiat.

Nu prezintă interes pentru promovare

Oricine își dorește să fie promovat la locul de muncă, însă angajatul care știe că va urma să plece nu va fi interesat de acest aspect. Fie că este vorba despre un salariu mai bun sau despre o poziție mai bună în companie, dacă nu este interesat de aceste oportunități este posibil să își dea demisia în curând.

Lipste de la ședințe

Pentru că interesul față de companie a scăzut, nu îl va mai interesa nici să participe alături de colegi și șefi la ședințele care se țin periodic sau la nevoie. Va căuta diferite scuze pentru a nu se prezenta deoarece nu îi mai prezintă interes problemele firmei.

*foto: pixabay.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…