Acasa Planeta HR Organisational Development Retenția personalului: cum păstrăm angajații de top în interiorul organizației

Retenția personalului: cum păstrăm angajații de top în interiorul organizației

9 min citire
0
0
862

Baza oricărei companii este alcătuită din talente recrutate la momentul potrivit, care primesc oportunități de dezvoltare pe plan intern și ale căror valori sunt respectate în totalitate. O companie de succes se bucură de un mediu de lucru captivant, care reușește să atragă cei mai buni angajați, dar mai ales să-i încurajeze să rămână și să-și dezvolte cariera în cadrul postului pe care îl ocupă. În tot acest timp, condițiile de muncă sunt în continuă schimbare, iar nevoia de adaptare devine tot mai reală pentru antreprenorii de pretutindeni. Modernizarea spațiului de lucru, dar și a programului a devenit o necesitate odată cu pandemia de Covid-19, iar aceasta este direcția care trebuie urmată în continuare. Angajații vor avea acum noi nevoi, așteptări și cerințe de la angajatori. Iată cum îi păstrezi pe termen lung pe cei mai valoroși dintre aceștia:

Asigurarea unui mediu de lucru dinamic

În special pentru generațiile tinere, millennials și generația Z, un mediu de lucru dinamic devine din ce în ce mai important în cadrul ambițiilor personale și profesionale. Însă trendul general se îndreaptă spre astfel de nevoi indiferent de generația din care fac parte cei mai mulți angajați din compania ta. Oportunitățile de dezvoltare continuă să joace un rol important în orice carieră, motiv pentru care o companie care își apreciază colectivul și vrea să valorifice talentele acestuia pune la dispoziție posibilități de avansare și progres. 

Mediul de lucru devine în perioada post pandemie un loc în care angajații își doresc să se simtă în siguranță și unde se pot prezenta în fiecare zi fără a se supune riscurilor de infectare cu Sars-Cov 2 sau alte virusuri și bacterii. Pandemia a lăsat, cu siguranță, o urmă de incertitudine, dar și o atenție sporită pentru sănătate. Tocmai din nevoia de a progresa în ceea ce privește siguranța mediului de afaceri și a celor care activează în fiecare zi la muncă a fost dezvoltat certificarea pentru clădiri IMMUNE™ Building Standard. Acest standard vine în ajutorul antreprenorilor și conține un set de măsuri complex prin care administratorii de clădiri pot monitoriza, comunica și ajusta sănătatea spațiilor interioareîn clădirile de birouri. Este esențial să iei în considerare faptul că toate aceste măsuri sunt aici pentru a fi implementate pe termen lung.

Oferirea de condiții de lucru variate

Flexibilitatea este unul dintre conceptele care a fost implementat în ritm accelerat de o mare parte dintre antreprenori odată cu venirea pandemiei. Acum aceasta a devenit o adevărată valoare pe care angajații o caută în companiile pentru care își doresc să lucreze. Fie că este vorba despre părinți care au nevoie de mai multă flexibilitate pentru a avea grijă de copii sau de tineri care muncesc mai bine într-un mediu de lucru alternativ, companiile trebuie să ia în considerare aceste lucruri. Munca de acasă a fost o adevărată provocare pentru mulți dintre angajați și oameni de afaceri, dar această practică a scos la iveală și multe surprize. Unii angajați se simt mai productivi la birou, în vreme ce alții lucrează eficient din confortul propriei sufragerii. Flexibilitatea înseamnă o viziune contemporană către viitor, iar atitudinea ta, ca om de afaceri, dictează felul în care vor evolua lucrurile în compania pe care o conduci. Verifică informațiile valoroase primite din documentația IMMUNE Building Standard™ pentru a afla mai multe și despre practicile organizaționale care îți pot aduce beneficii reale.

Comunicarea transparentă despre temerile principale

Transparența și comunicarea sunt atuuri ale unui lider bun, iar o companie modernă își tratează angajații cu respect și apropiere. În special în climatul actual, în care pandemia de Covid-19 a adus noi frici și un nivel diferit de stres, angajații se pot confrunta cu o gamă mai largă de preocupări. Mulți dintre aceștia pot deveni reticenți față de întoarcerea la birou, din motive de siguranță sanitară, iar aceste temeri trebuie discutate la nivel colectiv. Solidaritatea este un alt concept intens discutat în vreme de pandemie, iar practicile de la locul de muncă pot beneficia de îmbunătățiri radicale prin implementarea acestor idei. Poți organiza ședințe speciale pentru astfel de discuții, la nivel general sau de echipă. Este, de asemenea, recomandat să ai o echipă dedicată pentru comunicarea unor probleme specifice și pentru găsirea soluțiilor. În ceea ce privește soluțiile pentru protecția la locul de muncă și creșterea nivelului de încredere, IMMUNE Building Standard™ îți oferă informații valoroase despre cum poți transforma mediul de lucru și cum îl poți aduce la standardele contemporane.

Actuala situație face nevoile și așteptările să fie în continuă schimbare, motiv pentru care, ca antreprenor sau manager, trebuie să fii adaptabil și deschis la noi direcții pentru compania ta. Odată ce implementezi cele mai bune idei, angajații vor simți că sunt, într-adevăr, în locul potrivit.

 

Sursă foto: pexels.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…