Acasa Agenda HR Cum e să lucrezi pentru un Top Employer din România

Cum e să lucrezi pentru un Top Employer din România

6 min citire
0
0
743

de Constantin Pescaru

Marius Ciurariu, HR Director la Provident, ne explică ce înseamnă să lucrezi într-o companie care a primit certificarea Top Employer în acest an și cum este o cultură organizațională care se axează pe productivitate și stare de bine.

Cei de la Provident au învățat că cel mai bine este, atunci când faci schimbări în organizație, să implici angajații în aceste procese.

Marius Ciurariu spune că oamenii știu ce se întâmplă, cum se gândește conducerea să acţioneze, dar și ce poate face fiecare astfel încât să își aducă contribuția – este o strategie care funcţionează excelent.

Ce înseamnă să fii Top Employer în România?

Pe scurt, înseamnă să-ți pese de angajații tăi; să ai grijă ca experiența fiecărui om în companie să fie în concordanță cu nevoile și stilul lor de lucru, care le este starea de spirit în timpul programului şi cum îşi echilibrează viaţa profesională cu cea personală. Provident își dorește să fie o sursă de inspirație pentru oamenii săi, aceștia să se simtă liberi și să aibă oportunități de dezvoltare.  Scopul principal este ca angajații să simtă că reprezintă cea mai mare avuție a companiei.

”Provident nu este altceva decât suma tuturor oamenilor care lucrează aici”, spune Marius Ciurariu.

Printre programele implementate pentru angajații săi, se numără:

Săptămâna eticii în afaceri: Este un concept implementat la nivelul întregului grup. În acelaşi timp, în toate ţările din cadrul IPF, toţi cei aproape 25.000 de angajaţi trec printr-un program de e-learning care are la bază atât un Cod de Etică, dar şi dileme etice pe care angajaţii trebuie să le rezolve. Organizarea începe în martie şi acest ,,exerciţiu’’ de etică are loc în septembrie.

Working Together Faster (WTF!):  Este un real proces de transformare a modului în care angajații reacționează în activitatea de zi cu zi, pentru că este importantă eliminarea acelor bariere artificiale care le afectează eficacitatea. Programul se concentrează pe a face ședințele mai productive, pe a trimite emailuri mai scurte și mai precise, pe îmbunătăţirea spaţiilor de lucru şi folosirea lor într-un mod mult mai inteligent, pe creşterea încrederii oamenilor în ei înşişi și pe folosirea canalelor alternative de colaborare şi comunicare.

Workout: Prin acest program, angajaţii Provident pot veni cu sugestii de modificare a unor proceduri. Deja s-au schimbat foarte multe în companie la nivel de birocrație şi procesul continuă, fiind încurajată inovația.

Campionatul de fotbal: Competiția între echipele organizațiilor de sub umbrela grupului IPF îi aduce împreună pe colegii din alte țări, prin intermediul unui joc.

Școala de Vânzări: Este un program de învăţare şi dezvoltare personală pentru angajații care lucrează în acest departament.

Program despre leadership: ”Noi îi învăţăm pe managerii noştri cine sunt ei, ce îi face pe ei eficace, ce îi motivează, dar şi ce îi demotivează, cum învaţă – acesta este primul pas. Dacă se cunosc atât de bine pe ei, le va fi mult mai uşor să îşi coordoneze echipele, să-şi ghideze oamenii”, spune Marius Ciurariu.

”Pe scurt, Provi este despre o cultură bazată pe responsabilitate, motivaţie, performanţă, curaj şi mai degrabă soluţii decât probleme mici transformate în probleme mari”, explică Marius Ciurariu.

Citește articolul în întregime pe www.revistacariere.ro!


 

Comentarii

  • Omul, în centrul preocupărilor organizației

    2020 se conturează a fi anul în care umanitatea va fi potențată și mai mult de tehnologie.…
  • Gentleman în HR

    Profesia de HR a fost multă vreme percepută ca fiind una adecvată pentru femei. Doamnele d…
Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…