Acasa Management Proiecte noi pentru 2021 pe piața internațională de Executive Search și Human Capital Advisory

Proiecte noi pentru 2021 pe piața internațională de Executive Search și Human Capital Advisory

4 min citire
0
0
492

Stein & Partner devine un jucător cheie pe piața internațională de Executive Search și Human Capital Advisory, prin continuarea extinderii în Europa.

În decursul acestui an compania planifică să deschidă două noi birouri în Ucraina și Serbia, dar se concentrează și pe performanța biroului din Austria. Cu o experiență de 25 de ani, compania își consolidează astfel poziția de top în industrie, atât pe piața din România, cât și la nivel de Europa Centrală și de Est.

Cererea de leadership și de management capabil să gestioneze contextul actual nesigur rămâne extrem de mare, poate mai mult ca înainte. Pot spune cu certitudine că pandemia a schimbat unghiul de abordare atât al companiilor față de angajați, cât și al potențialilor candidați raportat la un nou loc de muncă. Companiile caută să susțină echipe de conducere care pot face față crizelor precum cea actuală și continuă să se concentreze pe o cultură de lucru bazată pe performanță. Nu a fost vorba doar de adaptare sau de amânare, ci de o reinventare, în multe cazuri, iar asta consider că va fi valabil și în 2021”, a subliniat David-Sebastian Stein, Managing Partner Romania pentru Stein & Partner.

Pandemia a produs schimbări majore pe piața forței de muncă

2020 a fost un an atipic pentru mulți, cererea de servicii în Executive Search și în managementul capitalului uman schimbând topul tendințelor anterioare. Stein & Partner a atras mulți clienți din industria tehnologiei și fonduri de investiții de capital privat. Alte date ale companiei arată că industria bunurilor de consum a avut o creștere în numărul de solicitări cu 300%, în timp ce industria producătoare înregistrează cea mai mare scădere, de 44%. În scădere pe 2020 a fost și cererea în sectorul SSC (shared service centre) / BPO (business process outsourcing), în comparație cu domeniul construcțiilor sau cu asigurările și industria farmaceutică, care și-au menținut trendul crescător și în 2020.

Ce e important de menționat ca nou trend în 2020 și 2021 este că au avut de câștigat acei candidați care, în noul context, au dat dovadă, pe lângă abilități tehnice, și de pricepere în zona de leadership colaborativ virtual, în folosirea sistemelor și platformelor digitale la locul de muncă, managementul datelor și crearea de conținut digital”, a spus David-Sebastian Stein, Managing Partner Romania pentru Stein & Partner.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…