Acasa Planeta HR Organisational Development Pauzele de joc sporesc productivitatea angajaților

Pauzele de joc sporesc productivitatea angajaților

6 min citire
0
0
563

de Aneta Neagomir

De multe ori viața la birou este o provocare pentru HR nu doar pentru găsirea oamenilor potriviți, dar și pentru a-i motiva să rămână și să fie mereu interesați să vină la muncă cu plăcere. A devenit o necesitate din ce în ce mai mare să fii diferit față de alte companii, să ai o cultura organizațională cu focusare mai mare pe angajați, să te adaptezi nevoilor acestora.

Starea de bine a angajaților duce la productivitate. Pentru creșterea stării de bine, angajații pot fi influențați de liderii lor, de managerii cu care lucrează direct și de mediul în care își desfășoară activitatea. Totodată, este important să înțelegem că nu se mai pot face programe în care să-i implicăm pe toți angajații și toți să se simtă bine. Compania trebuie să se adapteze și să înțeleagă nevoile fiecăruia. Angajații preferă programele în care pot participa opțional și nu obligatoriu, bazându-se pe preferințele și hobby-urile pe care le au.

Se știe că fericirea vine din lucruri mărunte, din pauze creative, din discuțiile de dimineața la cafea, energizându-te astfel pentru întreaga zi. Ce ar fi dacă am crea la birou un mediu care să-i facă mai fericiți pe angajați, deci automat și mai productivi? Ce ar fi dacă din hobby-urile lor am crea un stil de muncă?

Pornind de la aceste premise au fost puse bazele Galeriei de Idei prin care angajații pot experimenta în timpul orelor de serviciu sau la încheierea programului o pauză de 1-2 ore de creativitate și de relaxare.Cum faci asta? Prin ateliere de pictură, yoga sau de tehnică teatrală, prin cursuri de gătit la birou sau activități de decorare, care te pot scoate pentru 1-2 ore din rutina și din stresul cotidian și te pot ajuta să revii la muncă mult mai energizat și productiv.

Rolul atelierelor de creativitate este de a crea un moment de relaxare, dar și de muncă în echipă, de sudare a unor relații, de descoperire a unor noi talente și roluri într-o echipă.

Cine a spus că adulții nu adoră să se joace?

Învățarea este continuă de-a lungul vieții, iar cadrul cel mai natural și mai simplu pentru învățare este jocul. Dacă în viaţa personală, jocul s-a dovedit a fi un excelent liant social și o modalitate prin care se poate dezvolta capacitatea de concentrare, la locul demuncă, acesta garantează o mai bună productivitate. Activităţile ludice sporesc creativitatea și dau naștere unor idei inovatoare, lucru fără de care dezvoltarea nu ar fi posibilă.

aneta-neagomirAneta Neagomir, manager Galeria de Idei

Aneta este unul dintre antreprenorii care consideră că a te juca în meseria ta și a iubi ceea ce faci, sunt cele mai bune soluții pentru un business și o carieră de succes.

Ea a crescut alături de compania Grup Șapte, încă de la înființarea acesteia, punând bazele dapartamentului de Resurse Umane, a cărui manager este și în prezent, acumulând astfel o experiență de peste 12 ani.

În 2013, Aneta Neagomir și-a pus la încercare spiritul antreprenorial, care nu a ezitat să o surprindă. Astfel, a apărut Galeria de Idei, un concept creat special pentru copii și companii. În spatele acestuia se ascunde credința că jocul este cel mai bun mod de a te relaxa și de a-ți crește productivitatea. Atelierele special create de către Aneta îi transpun clienții într-o lume plină de activități distractive care sunt perfecte atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…