Acasa Performance Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu: Două femei, o misiune, un spital. Cum poate vindeca forța civică un sistem bolnav cronic

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu: Două femei, o misiune, un spital. Cum poate vindeca forța civică un sistem bolnav cronic

6 min citire
0
0
1,043
femei

9 niveluri, 140 paturi și 5 săli de operație. 12.800 de metri pătrați, simbol al speranței pentru copiii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave.

53 de milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donațiile a 350.000 de români și sponsorizările a 8.000 de companii, simbol al solidarității și generozității.

Pe scurt, așa poate fi descris singurul spital de pediatrie construit în România exclusiv din donații și sponsorizări, simbol al normalității într-un sistem de sănătate mult prea fragil și o țară deseori prea indiferentă.

Un proiect grandios, nu doar ca obiectiv construit ci, mai ales, prin numărul impresionant de oameni care au contribuit la realizarea lui, sute de mii de români care au crezut în visul a două femei și le-au susținut necondiționat, motivați de pasiunea și determinarea lor de-a dreptul contagioase.

Două femei remarcabile, care au reușit să restabilească în conștiința colectivă valori fundamentale și cuvinte precum ”speranță”, ”empatie”, “solidaritate”, revitalizând prin exemplul lor un adevărat izvor de bunătate și generozitate în țara asta.

Două femei curajoase, puternice și dedicate, care au demonstrat că schimbarea nu vine întotdeauna de la cei puternici, ci de la cei ce simt compasiune și dorința sinceră de a face bine.


Le-ați recunoscut, probabil, sunt Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, inima și catalizatorul comunității #NoiFacemUnSpital.

Vă reamintesc, în cadrul Galei CARIERE 2023, Oana și Carmen au fost onorate cu cea mai înaltă distincție – ÎN SLUJBA OAMENILOR – Premiul de Excelență pentru leadership remarcabil și contribuție excepțională la binele comunității.

Astăzi, ele sunt eroinele unei noi povești din seria Work Life Choices, interviuri speciale cu oameni speciali, un proiect susținut de ASCENDIS și Revista CARIERE.


Un destin care le-a unit

Povestea lor a început în 2002. Pe atunci, Carmen lucra în departamentul de marketing al unei companii multinaționale, în timp ce Oana conducea operațiunile unei companii franțuzești în România. Locuiau în același bloc și își plimbau copiii în parcul din apropiere. Așa s-au cunoscut. Împărtășeau aceeași pasiune pentru voluntariat și se dedicau activităților caritabile în timpul liber. Aveau aceleași credințe și valori, același program și preocupări, așa că le-a fost ușor să lege o prietenie puternică. O prietenie care și-a validat profunzimea câțiva ani mai târziu, când au fost confruntate cu povestea impresionantă a unui adolescent bolnav de leucemie. În acele momente de durere și disperare, în fața primei confruntări cu sistemul de sănătate românesc, au înțeles că trebuie să se schimbe ceva.

Băiatul nu a supraviețuit, dar din această luptă s-a născut Asociația Dăruiește Viață.

Niciodată nu am ținut socoteala interviurilor realizate de-a lungul anilor de jurnalism, dar cu siguranță au fost foarte multe. Totuși, rareori am întâlnit o asemenea energie, o asemenea forță interioară, capabilă parcă să mute munții, o dedicare totală, un entuziasm sincer și, mai presus de toate, o modestie atât de autentică. Sunt multe de spus, dar vă las și pe voi să le cunoașteți pe Oana și Carmen, cele două femei care au sfidat limitele și au transformat imposibilul în posibil…

Citiți minunata poveste în site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Provocările aduse de AI în digitalizare și restricțiile inerente ale dreptului muncii

Autor: Daniel Stăncescu, Asociat Senior în Practica de Dreptul Muncii Într-o lume într-o c…