Acasa Management Cum să alegi banca potrivită pentru afacerea ta. 4 criterii de ținut minte

Cum să alegi banca potrivită pentru afacerea ta. 4 criterii de ținut minte

6 min citire
0
0
972

Este aproape imposibil să ai un business înfloritor fără să colaborezi cu o bancă de încredere. Pentru că plaja e foarte largă, e bine să urmărești câteva criterii esențiale când alegi banca pentru afacerea ta.

Nu alege niciodată o bancă fără să analizezi bine oferta sa. Unele bănci au inclusiv divizii dedicate afacerilor și start-up-urilor, astfel încât se pot dovedi a fi de mare ajutor pentru orice afacere. Dacă ai avut de-a face cu servicii bancare care lasă de dorit, știi deja cât de mult îți îngreunează procesele, iar dacă vrei să le eviți pe viitor, e bine să ții cont de aceste criterii:

  • Ce comisioane se percep pentru diverse operatiuni

Primul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este, desigur, costul. Când vine vorba despre bănci, costurile sunt, de fapt, comisioanele pe care le plătești lună de lună. Comisioanele îți pot părea la început infime, însă, odată cu trecerea timpului, s-ar putea să realizezi că, adunate, realizează o sumă destul de importantă. Nu uita, așadar, să urmărești cu atenție acest criteriu pentru toate serviciile pe care ți le oferă banca.

O greșeală frecventă este să gândești că oricum toate băncile au, în mare, aceleași oferte. În realitate, poți găsi unele bănci care fie nu au comisioane deloc, fie au unele foarte mari. Oferta este variabilă și depinde de tine să o analizezi cu atenție. În cazul acestei bănci, de pildă, nu ai un comision la deschiderea contului curent, se pot face plăți și încasări, ridicări si depuneri de numerar gratuit, în lei și orice valută, în limita a 200 de lei, într-un interval de cel mult 12 luni.

  • Verifică dacă ai putea avea condiții preferențiale în cazul în care faci un credit

La un moment dat, businessul tău ar putea avea nevoie de un credit, și care poate fi cel mai bun loc de unde să-l iei dacă nu banca pe care ai folosit-o ani de zile înainte? Unele bănci au condiții preferențiale pentru afaceri și mai ales pentru cele cu care au colaborat și în trecut. Dacă ești deja client al băncii, ai putea obține niște împrumuturi în condiții mult mai avantajoase. Înainte să închei un contract cu o bancă, urmărește și acest aspect.

  • Serviciile de internet banking, extrem de importante

Pentru un antreprenor este vital să știe mereu care este situația sa financiară, iar serviciile de internet banking au făcut posibilă verificarea contului de oriunde și la orice oră. Aproape toate băncile oferă servicii de internet banking, dar calitatea nu e aceeași. Unele bănci investesc mai mult în soluțiile de acest tip, iar acelea sunt și alegerea cea mai potrivită pentru antreprenori. Interesează-te cu privire la această opțiune și cântărește cu grijă oferta.

  • Alege o bancă mare și sigură încă de la început

Băncile nou intrate pe piață ar putea veni cu niște oferte foarte bune pentru clienți, însă, până nu trec testul timpului, este mai bine să le eviți. Un business crește în timp și ar putea avea nevoie de un credit substanțial, pe care o bancă mică nu ți-l poate oferi. O bancă care e pe piață de mai mulți ani, bine dezvoltată, este mereu o alegere mai bună pentru că știi că te poți baza pe ea pe termen lung.

Ce alte criterii crezi că sunt importante când alegi o bancă pentru un business?   

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena Ispas
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…