Acasa Agenda HR Carnet de părinte (de elev). O altfel de dezbatere despre educație, valori și responsabilitate

Carnet de părinte (de elev). O altfel de dezbatere despre educație, valori și responsabilitate

4 min citire
0
0
1,054

Educația este unul dintre cele mai fierbinți subiecte de pe agenda publică și privată a societății românești. Frământările din sistem, lipsa de reforme reale, interminabilul șir de probleme cu care se confruntă și care țin școala românească în imposibilitatea de a asigura eficiență, relevanță, echitate, calitate au repercusiuni majore asupra întregii societăți. Iar asta ne face pe noi toți ca cetățeni (dar, mai ales, părinți), să ne dorim să avem un minim control asupra a ceea ce înseamnă viitorul copiilor noștri.

Și este firesc!

Ca părinte, vrei sa știi ce pârghii să acționezi pentru a-ți ajuta copilul să-și descopere adevăratul potențial.

Vrei să afli cum puteți construi împreună punți trainice peste golurile sistemului de învățământ, pe care să le traversați în căutarea de noi perspective și oportunități.

Vrei să clădești cu copilul tău o relație sănătoasă, care să-l ajute să performeze, să se dezvolte armonios, să-l susțină în momentele cheie, dar și în lungul drum de formare ca adult educat, împlinit, responsabil.

Însă, ca sa poți parcurge acest drum în siguranță este indicat mai întâi să știi ce fel de părinte ești.

Așadar, dacă vrei să te cunoști mai bine ca părinte, te invităm, marți, 6 iunie, începând cu ora 17.00, în Sala Paris a Hotelului NOVOTEL, la o altfel de dezbatere despre educație, valori și responsabilitate.

Ne vom lăsa provocati de doi reputați specialiști în educație, profesori cu o solidă experiență academică: Dragoș Iliescu, doctor în psihologie și profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, și Gelu Duminică, doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. De asemenea, se va alătura dezbaterilor și va vorbi despre importanța implicării active a părinților în educația propriului copil ca regulă, nu excepție, dar și despre cât, cum și unde trebuie să se audă vocea părinților, eduprenor prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Vom așeza pe masa discuțiilor concluzii ale unor cercetări științifice, subiecte sensibile sau fierbinți, întrebări esențiale sau incomode, dar și modele de educație modernă, ancorate în noua realitate.

Vom construi piramida nevoilor educaționale și vom așeza ….

Continuarea materialului o găsiți în site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum să atragi și reții angajații de top într-o lume în continuă schimbare?

Într-o piață a muncii în continuă schimbare, unde angajații de top au devenit o resursă st…